Belföld

2010.08.09. 18:40

Amfetamin volt a rendőrt halálra gázoló férfi vérében

Amfetamint mutattak ki a toxikológiai vizsgálat során annak a férfinak a vérében, aki júliusban a Keleti pályaudvarnál halálra gázolt egy rendőrt - közölte a TV2 hétfő esti hírműsorában Lőrincz Edina, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője.

MTI

 Még vizsgálják, hogy a férfi a bűncselekmény idején kábítószer hatása alatt állt-e, vagy korábban használta az amfetamint.
 A hírműsornak nyilatkozó Zacher Gábor toxikológus elmondta: az amfetamin olyan stimuláns, amely felpörgeti a használóját, mint fogalmazott, "ilyen esetben autót vezetni életveszélyes lehet".
  A gyanúsított P. Zoltán ügyvédje azt közölte a Tényekkel, hogy még nem kapott hivatalos értesítést a toxikológiai vizsgálat eredményéről.
 A jogosítvánnyal nem rendelkező férfi a véralkohol-vizsgálat eredménye szerint enyhén ittas volt akkor, amikor július 23-án a Keleti pályaudvarnál halálra gázolta Radovic Dusán zászlóst. Az elkövetőt hosszú autós üldözés után a Gubacsi úton sikerült feltartóztatni.
P. Zoltán később azt mondta, csak egy pohár sört ivott, a kimutatott csaknem másfél ezrelékes véralkohol-koncentráció azonban három üveg sör vagy fél liter bor elfogyasztásának felel meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!