Belföld

2010.07.13. 16:51

A rendvédelmi dolgozók politikai szerepéről - parlamenti krónika

FMH - Az Országgyűlés kedden a rendvédelmi és fegyveres erők dolgozóinak politikai tevékenységét megtiltó alkotmánymódosítás általános vitájával, és a sporttal összefüggő törvények módosításának részletes vitájával zárta munkáját.

MTI

A Jobbik a rendőrség megtisztítását várná az alkotmánymódosítás helyett

Gaudi-Nagy Tamás (Jobbik) a rendvédelmi és fegyveres erők dolgozóinak politikai tevékenységét tiltó alkotmánymódosítás vitájában hangsúlyozta: az előterjesztés alkalmatlan arra, hogy a rendőrség politikai befolyásolását meggátolja, inkább leszámolási kísérlet a Jobbikkal szövetséget kötő Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezettel (TMRSZ) és annak egyik vezetőjével, Szima Judittal szemben.
Mint mondta, az alkotmánymódosítás helyett az volna a fontos, hogy "megtisztítsák" a rendőrséget azoktól, akik az elmúlt években politikai megrendeléseket teljesítettek.
Az általános vita során a Jobbik több politikusa az előterjesztés visszavonását sürgette.

MSZP: az előterjesztők kizárólag Borkai Zsolt érdekében módosították javaslatukat

Felszólalásában Bárándy Gergely (MSZP) megismételte azt, az általános vitában többször elhangzó véleményt, miszerint az előterjesztők a fideszes Borkai Zsoltra tekintettel csökkentették ötről három évre a szolgálat jogviszony megszűnését követő politizálási tilalmat.
A szocialista politikus elmondta: olyan, az előterjesztők eredeti szándékát tükröző módosító javaslatot nyújtanak be, amely kizárólag a választásokon Győr-Moson-Sopron megyében indulók esetében mérsékelné három évre a tilalmat.
Bárándy Gergely hozzátette: indítványukkal nem akarnak viccet csinálni a törvényhozásból, ezzel szemben "rossz vicc" az, ahogy az előterjesztők egy párttársuk érdekében utólag módosították javaslatukat.

Fidesz: arányos a passzív választójog három évig tartó korlátozása

Az előterjesztő Kocsis Máté a vitában elhangzottakra reagálva azt mondta: ha az ellenzéki képviselők Borkai Zsolt személyével akarják összefüggésbe hozni a politizálási tilalom időtartamának megváltoztatását, "lelkük rajta".
Hozzátette: a Fidesz frakcióülésén elhangzott olyan javaslat, amely a jogviszony megszűnésétől számított tíz évig tiltotta volna meg a rendvédelmi és fegyveres erők dolgozóinak politikai tevékenységét. Ezzel szemben a végső javaslatban megfogalmazott három év méltányos és az arányosság célját szolgálja.
Arra is kitért: helytelen azt feltételezni, hogy a Fidesz Szima Judit miatt fogott az alkotmány módosításába.

A javaslat részletes vitáját jövő héten folytatja le az Országgyűlés.

Ellenzéki módosító javaslatok a sporttörvényekhez

Elsősorban ellenzéki képviselők ismertették módosító javaslataikat a sporttal összefüggő törvénymódosítások részletes vitájában.
A szocialista Pál Béla egyebek mellett azt javasolta, hogy egyebek között az iskolai sportkörök is részesülhessenek a javaslat által biztosított támogatási lehetőségből.
Frakciótársa Varga László azt indítványozta, hogy a társasági adókedvezmény ne csak a két legmagasabb osztályban szereplő labdarugó csapatokra vonatkozzon, hanem a kisebb klubokra is.
A szintén MSZP-s Horváth András Tibor mindezt azzal egészítette ki, hogy a támogatható sportágak körét bővítsék ki az öttusára, illetve a kajak-kenura is.
Az LMP-s Kepli Lajos szintén amellett emelt szót, hogy több sportág támogatói részesülhessenek társaságiadó-kedvezményben.
A jobbikos Szilágyi György közölte, hogy pártja azt szeretné, ha a fenti kedvezményeket csak a magyar többségi tulajdonban lévő cégek vehetnék igénybe.
Az előterjesztők nevében felszólaló Szalay Ferenc (Fidesz) válaszában arról biztosította az ellenzéki képviselőket, hogy a kormánytöbbség több ellenzéki módosító javaslatot, így például a diáksport támogatását szorgalmazó elképzeléseket is támogatja.
 A fideszes politikus ugyanakkor aláhúzta, hogy jelenleg csak "az öt piaci alapon is működőképes" sportágat lehet bevonni a kedvezményes támogatásba.

Az LMP a szerzői jogról

Vágó Gábor (LMP) napirend utáni felszólalásában arra hívta fel a figyelmet, hogy egy modern, XXI. századi szerzői jogi szabályozást kell hozni, amely átlátható rendszert hoz létre, a felhasználókat nem bűnözőnek tekinti és az alkotók érdekeit védi, nem a kiadókét. Utalt arra, hogy a VOLT fesztiválon a Mahasz és a rendőrség "zaklatta" a DJ-ket.

Ezt követően az elnöklő Balczó Zoltán az ülést lezárta és a következő ülést július 19-ére hívta össze.


Alkotmányban tiltanák a rendvédelmi dolgozók politikai tevékenységét

 

OLDALTÖRÉS: A Jobbik szerint a nemzetpolitikai döntések a legértékesebbek



A fideszes képviselők határozati javaslatot nyújtottak be a határon túli magyar területekre szervezett osztálykirándulásokról.




A fideszes képviselők határozati javaslatot nyújtottak be a határon túli magyar területekre szervezett osztálykirándulásokról.




A fideszes képviselők határozati javaslatot nyújtottak be a határon túli magyar területekre szervezett osztálykirándulásokról.



A Jobbik szerint a nemzetpolitikai döntések a legértékesebbek

Vona Gábor (Jobbik) azt mondta, hogy a nemzetpolitikai témákban hozott döntések a legértékesebb és a legmaradandóbb részei lesznek parlamenti munkájuknak. Az iskolai megemlékezés céljának nevezte, hogy azokba a felnevelendő generációkba "beleverje azokat az alapokat, azokat a cölöpöket", amelyek azt segítik, hogy felnőve a legmegfelelőbb közéletet tudják élni.
Véleménye szerint azt viszont meg kell vizsgálni, hogy van-e olyan megemlékezés, amelyik túlzott bűntudatot ébreszt a diákokban. Kijelentette, minden megemlékezésnek építő hatásúnak kell lennie. 
A Jobbik álláspontjának másik ismertetőjeként felszólaló Balczó Zoltán feltette a kérdést, elég-e, ha bizonyos történelmi eseményekkel csak meghatározott napokon foglalkoznak az iskolákban.

Az LMP egyetért a javaslat érdemi részével

Az LMP szintén két vezérszónokot állított. Az elsőként felszólaló Osztolykán Ágnes a javaslat érdemi részét nemesnek és támogathatónak nevezte. Véleménye szerint ha a fiatalok jobban megismerik a határon túl élő közösségeket, akkor sokkal árnyaltabb képet tud arról alkotni, mint eddig.
Megjegyezte, reméli a kormány nem követi el azt a hibát, hogy nem egyeztet a határon túli magyarság képviselőivel, illetve a magyarországi pedagógusok szervezeteivel.
A második LMP-s vezérszónok, Mile Lajos azt mondta, az előterjesztés illeszkedik a kettős állampolgárságról meghozott jogszabályokhoz, ezért egy koherens szemlélet és szándék támogatandó megnyilvánulása.
Fontos elemnek nevezte annak előírását, hogy iskolai évei alatt minden magyar gyerek ellátogathasson a határon túl élő magyarokhoz. Javasolta, hogy a határokon kívül élő magyar gyermekek szervezetten vehessenek részt a magyar nyári táborokban. Közölte, olyan módosító indítványt akarnak beadni, hogy a látogatások, a rendezvények és a magyarság háza ne szolgálhasson ideológiai vagy akár aktuálpolitikai érdekeket.
    
KDNP a javaslat elfogadása mellett
    
A képviselői felszólalók sorát kezdő Földi László (KDNP) annak a véleményének adott hangot, hogy akkor járnak el helyesen, ha a javaslatot elfogadják és adnak egy iránymutatást a kormánynak ezen ügyek kidolgozásában.

A Jobbik erősítené a magyarság megőrzésének lehetőségét

Dúró Dóra (Jobbik) elmondása szerint pártja azért is nyújtott be módosító indítványokat a javaslathoz, hogy ezekkel is támogassák a határon túliak magyarságának megőrzését.
Mint mondta, fontosnak tartják, hogy az anyaország jövőképet is adjon a magyarságnak, és hozzátette: a magyarság házát nem csak Budapesten, hanem több, magyarok lakta nagyvárosban is létre kellene hozni.

Fidesz: a jövőbe fektetnek be

Kupcsok Lajos (Fidesz) szerint a javaslattal a jövőbe fektetnek be, rövid- és középtávú hasznosulással. Nem kirakat-politizálásról van szó, az indítvány a mindennapokról szól, amelynek része a határon túliakkal való kapcsolatok ápolása.
A fideszes Révész Máriusz a vitában elhangzottakra úgy reagált, hogy érdemi polémia bontakozott ki és reméli, a módosítások után olyan törvényjavaslatot fogadhatnak el, amelyet minden képviselő megszavaz.

Ezt követően az általános vitát az elnöklő Balczó Zoltán lezárta.

OLDALTÖRÉS: Jobbik: élelmiszerbiztonságot!

A napirend előtti felszólalásokban az éelmiszerbiztonságról, az adózásról, a táboroztatásról is szó volt.

Jobbik: élelmiszerbiztonságot!
    
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) az iránt érdeklődött, hogy a kormányzat milyen eszközökkel rendelkezik a teljes élelmiszerbiztonság elérését illetően. Szerinte e területen nem kielégítőek az intézkedések. Magyarország Európa élelmiszer-szemétdombja - értékelte, példaként említve, hogy magyarországi polcokra került júliusban többek között ciánt tartalmazó marokkói paprika és szalmonellás francia sajt is. Magyarországot Magyarország lássa el - szorgalmazta Z. Kárpát Dániel, aki a magyar élelmiszerek áfájának csökkentését is kezdeményezte és azt kérdezte, hogyan kerülhetett egymillió hektár föld idegen kézbe. 
Kardeván Endre államtitkár azt mondta, a kormány kiemelt célkitűzése az élelmiszerbiztonság magas szinten történő biztosítása. 
Rámutatott: a múlt héten jelent meg a külföldről származó élelmiszerek fokozottabb ellenőrzését lehetővé tevő, valamint a hazai termelők érvényesülési esélyeit javító kormányrendelet. Érvelt a hatósági ellenőrzési rendszer megerősítése mellett, rámutatva ennek társadalmi támogatottságára is. A magyar hatóság mindent megtesz, és meg fog tenni azért, hogy a hazai fogyasztókhoz biztonságos élelmiszerek kerüljenek - szögezte le az államtitkár. 

LMP: kreditpontokkal ösztönözzenek egyetemista önkénteseket gyerektáboroztatására

Ertsey Katalin LMP-s képviselő arra - a gyermekes családokat az iskolaszünetben érintő - problémára hívta fel a figyelmet, hogy nehéz megoldani a gyerekek nyári felügyeletét, kevés a megfizethető és egyben minőségi nyári tábor. Megoldásként javasolta: középiskolás és egyetemista önkéntesek bevonásával táboroztassanak, az érintetteket pedig felvételi pluszpontokkal, illetve kreditpontokkal ösztönözzék. Az LMP egy ilyen program elindítását kezdeményezve határozati javaslatot tervez benyújtani a Háznak - mondta.  
Nyitott kapukat dönget - kommentálta az elhangzottakat Soltész Miklós államtitkár. Mint mondta, a kormány álláspontja szerint át kell szervezni a táboroztatási és az azzal összefüggő támogatási rendszert és ezt meg is fogják tenni. A pénzeket nem fogjuk úgy szétszórni, mint ahogy a korábbi szocialista kormányok tették - fogalmazott, hozzátéve: köszöni, hogy a képviselő felhívta a figyelmet az önkéntesség fontosságára, ennek kapcsán számít is a tudására.

MSZP: a Fidesz a gazdagok pártja

A szocialista Nemény András szerint igazságtalan a kormány által bevezetni tervezett egykulcsos szja, "a szegények fizetik majd meg a gazdagok helyett az adót". Más kormányzati intézkedéseket is említve azt mondta, úgy látszik, a kormány a felső egyharmad kormánya akar lenni. A Fidesz a gazdagok pártja - értékelte a politikus, aki szerint a kabinet nem a kezét, hanem az orrát fogta meg a szegényeknek, amelynél fogva vezette őket.
Nem bízom az újraelosztásban és a kormány sem bízik - reagált Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki úgy fogalmazott, észre kellene venni, hogy "az osztályharc április 25-ike környékén véget ért". Leszögezte: a kormány növekedéspárti politikát folytat, az egykulcsos adó senkitől nem vesz el semmit, az állam dolga nem az, hogy adjon, hanem az, hogy ne vegyen el azoktól, akik szorgalmasan dolgoznak. A munkahelyteremtés kapcsán kiállt amellett, hogy a vállalkozók számára kell kedvező környezetet biztosítani.

A KDNP az iskolai sport fontosságáról 
    
Simicskó István (KDNP) az iskolai sport fontosságáról, előnyeiről és ennek kapcsán az újbudai Grosics Gyula Általános Iskola lehetséges középiskolává bővítéséről beszélt.
Czene Attila államtitkár szerint van lehetőség a kívánt átalakulásra, de ez több éves folyamat eredményeként valósulhat meg. 

Fidesz: a sport nemzetstratégiai ügy

A fideszes Bánki Erik felszólalása középpontjába szintén a sportot helyezte, amely szerinte az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően végre újra a nemzetstratégia részévé válik azt követően, hogy a 2002-es kormányváltás után nem a fontosságának megfelelő módon kezelték. A Gyurcsány-féle sportpolitikát bírálva kitért arra, hogy drasztikusan csökkent a sport célú állami támogatás összege, a tervezett stadion-felújításoknak csak töredéke valósulhatott meg, a sport államigazgatását "állandó átszervezési láz" jellemezte.
Czene Attila úgy értékelte, hogy a magyar sport ügye egyre inkább háttérbe került az elmúlt nyolc évben, pedig stratégiai - népegészségügyi, kulturális - ügyről van szó, amelynek méltó helyre kell kerülnie a kormányzat tevékenységi körében. Kiemelten fontosnak nevezte az ágazati intézményi háttér kialakítását.

A napirend előtti felszólalásokban az éelmiszerbiztonságról, az adózásról, a táboroztatásról is szó volt.

Jobbik: élelmiszerbiztonságot!
    
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) az iránt érdeklődött, hogy a kormányzat milyen eszközökkel rendelkezik a teljes élelmiszerbiztonság elérését illetően. Szerinte e területen nem kielégítőek az intézkedések. Magyarország Európa élelmiszer-szemétdombja - értékelte, példaként említve, hogy magyarországi polcokra került júliusban többek között ciánt tartalmazó marokkói paprika és szalmonellás francia sajt is. Magyarországot Magyarország lássa el - szorgalmazta Z. Kárpát Dániel, aki a magyar élelmiszerek áfájának csökkentését is kezdeményezte és azt kérdezte, hogyan kerülhetett egymillió hektár föld idegen kézbe. 
Kardeván Endre államtitkár azt mondta, a kormány kiemelt célkitűzése az élelmiszerbiztonság magas szinten történő biztosítása. 
Rámutatott: a múlt héten jelent meg a külföldről származó élelmiszerek fokozottabb ellenőrzését lehetővé tevő, valamint a hazai termelők érvényesülési esélyeit javító kormányrendelet. Érvelt a hatósági ellenőrzési rendszer megerősítése mellett, rámutatva ennek társadalmi támogatottságára is. A magyar hatóság mindent megtesz, és meg fog tenni azért, hogy a hazai fogyasztókhoz biztonságos élelmiszerek kerüljenek - szögezte le az államtitkár. 

LMP: kreditpontokkal ösztönözzenek egyetemista önkénteseket gyerektáboroztatására

Ertsey Katalin LMP-s képviselő arra - a gyermekes családokat az iskolaszünetben érintő - problémára hívta fel a figyelmet, hogy nehéz megoldani a gyerekek nyári felügyeletét, kevés a megfizethető és egyben minőségi nyári tábor. Megoldásként javasolta: középiskolás és egyetemista önkéntesek bevonásával táboroztassanak, az érintetteket pedig felvételi pluszpontokkal, illetve kreditpontokkal ösztönözzék. Az LMP egy ilyen program elindítását kezdeményezve határozati javaslatot tervez benyújtani a Háznak - mondta.  
Nyitott kapukat dönget - kommentálta az elhangzottakat Soltész Miklós államtitkár. Mint mondta, a kormány álláspontja szerint át kell szervezni a táboroztatási és az azzal összefüggő támogatási rendszert és ezt meg is fogják tenni. A pénzeket nem fogjuk úgy szétszórni, mint ahogy a korábbi szocialista kormányok tették - fogalmazott, hozzátéve: köszöni, hogy a képviselő felhívta a figyelmet az önkéntesség fontosságára, ennek kapcsán számít is a tudására.

MSZP: a Fidesz a gazdagok pártja

A szocialista Nemény András szerint igazságtalan a kormány által bevezetni tervezett egykulcsos szja, "a szegények fizetik majd meg a gazdagok helyett az adót". Más kormányzati intézkedéseket is említve azt mondta, úgy látszik, a kormány a felső egyharmad kormánya akar lenni. A Fidesz a gazdagok pártja - értékelte a politikus, aki szerint a kabinet nem a kezét, hanem az orrát fogta meg a szegényeknek, amelynél fogva vezette őket.
Nem bízom az újraelosztásban és a kormány sem bízik - reagált Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki úgy fogalmazott, észre kellene venni, hogy "az osztályharc április 25-ike környékén véget ért". Leszögezte: a kormány növekedéspárti politikát folytat, az egykulcsos adó senkitől nem vesz el semmit, az állam dolga nem az, hogy adjon, hanem az, hogy ne vegyen el azoktól, akik szorgalmasan dolgoznak. A munkahelyteremtés kapcsán kiállt amellett, hogy a vállalkozók számára kell kedvező környezetet biztosítani.

A KDNP az iskolai sport fontosságáról 
    
Simicskó István (KDNP) az iskolai sport fontosságáról, előnyeiről és ennek kapcsán az újbudai Grosics Gyula Általános Iskola lehetséges középiskolává bővítéséről beszélt.
Czene Attila államtitkár szerint van lehetőség a kívánt átalakulásra, de ez több éves folyamat eredményeként valósulhat meg. 

Fidesz: a sport nemzetstratégiai ügy

A fideszes Bánki Erik felszólalása középpontjába szintén a sportot helyezte, amely szerinte az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően végre újra a nemzetstratégia részévé válik azt követően, hogy a 2002-es kormányváltás után nem a fontosságának megfelelő módon kezelték. A Gyurcsány-féle sportpolitikát bírálva kitért arra, hogy drasztikusan csökkent a sport célú állami támogatás összege, a tervezett stadion-felújításoknak csak töredéke valósulhatott meg, a sport államigazgatását "állandó átszervezési láz" jellemezte.
Czene Attila úgy értékelte, hogy a magyar sport ügye egyre inkább háttérbe került az elmúlt nyolc évben, pedig stratégiai - népegészségügyi, kulturális - ügyről van szó, amelynek méltó helyre kell kerülnie a kormányzat tevékenységi körében. Kiemelten fontosnak nevezte az ágazati intézményi háttér kialakítását.

A napirend előtti felszólalásokban az éelmiszerbiztonságról, az adózásról, a táboroztatásról is szó volt.

Jobbik: élelmiszerbiztonságot!
    
Z. Kárpát Dániel (Jobbik) az iránt érdeklődött, hogy a kormányzat milyen eszközökkel rendelkezik a teljes élelmiszerbiztonság elérését illetően. Szerinte e területen nem kielégítőek az intézkedések. Magyarország Európa élelmiszer-szemétdombja - értékelte, példaként említve, hogy magyarországi polcokra került júliusban többek között ciánt tartalmazó marokkói paprika és szalmonellás francia sajt is. Magyarországot Magyarország lássa el - szorgalmazta Z. Kárpát Dániel, aki a magyar élelmiszerek áfájának csökkentését is kezdeményezte és azt kérdezte, hogyan kerülhetett egymillió hektár föld idegen kézbe. 
Kardeván Endre államtitkár azt mondta, a kormány kiemelt célkitűzése az élelmiszerbiztonság magas szinten történő biztosítása. 
Rámutatott: a múlt héten jelent meg a külföldről származó élelmiszerek fokozottabb ellenőrzését lehetővé tevő, valamint a hazai termelők érvényesülési esélyeit javító kormányrendelet. Érvelt a hatósági ellenőrzési rendszer megerősítése mellett, rámutatva ennek társadalmi támogatottságára is. A magyar hatóság mindent megtesz, és meg fog tenni azért, hogy a hazai fogyasztókhoz biztonságos élelmiszerek kerüljenek - szögezte le az államtitkár. 

LMP: kreditpontokkal ösztönözzenek egyetemista önkénteseket gyerektáboroztatására

Ertsey Katalin LMP-s képviselő arra - a gyermekes családokat az iskolaszünetben érintő - problémára hívta fel a figyelmet, hogy nehéz megoldani a gyerekek nyári felügyeletét, kevés a megfizethető és egyben minőségi nyári tábor. Megoldásként javasolta: középiskolás és egyetemista önkéntesek bevonásával táboroztassanak, az érintetteket pedig felvételi pluszpontokkal, illetve kreditpontokkal ösztönözzék. Az LMP egy ilyen program elindítását kezdeményezve határozati javaslatot tervez benyújtani a Háznak - mondta.  
Nyitott kapukat dönget - kommentálta az elhangzottakat Soltész Miklós államtitkár. Mint mondta, a kormány álláspontja szerint át kell szervezni a táboroztatási és az azzal összefüggő támogatási rendszert és ezt meg is fogják tenni. A pénzeket nem fogjuk úgy szétszórni, mint ahogy a korábbi szocialista kormányok tették - fogalmazott, hozzátéve: köszöni, hogy a képviselő felhívta a figyelmet az önkéntesség fontosságára, ennek kapcsán számít is a tudására.

MSZP: a Fidesz a gazdagok pártja

A szocialista Nemény András szerint igazságtalan a kormány által bevezetni tervezett egykulcsos szja, "a szegények fizetik majd meg a gazdagok helyett az adót". Más kormányzati intézkedéseket is említve azt mondta, úgy látszik, a kormány a felső egyharmad kormánya akar lenni. A Fidesz a gazdagok pártja - értékelte a politikus, aki szerint a kabinet nem a kezét, hanem az orrát fogta meg a szegényeknek, amelynél fogva vezette őket.
Nem bízom az újraelosztásban és a kormány sem bízik - reagált Cséfalvay Zoltán államtitkár, aki úgy fogalmazott, észre kellene venni, hogy "az osztályharc április 25-ike környékén véget ért". Leszögezte: a kormány növekedéspárti politikát folytat, az egykulcsos adó senkitől nem vesz el semmit, az állam dolga nem az, hogy adjon, hanem az, hogy ne vegyen el azoktól, akik szorgalmasan dolgoznak. A munkahelyteremtés kapcsán kiállt amellett, hogy a vállalkozók számára kell kedvező környezetet biztosítani.

A KDNP az iskolai sport fontosságáról 
    
Simicskó István (KDNP) az iskolai sport fontosságáról, előnyeiről és ennek kapcsán az újbudai Grosics Gyula Általános Iskola lehetséges középiskolává bővítéséről beszélt.
Czene Attila államtitkár szerint van lehetőség a kívánt átalakulásra, de ez több éves folyamat eredményeként valósulhat meg. 

Fidesz: a sport nemzetstratégiai ügy

A fideszes Bánki Erik felszólalása középpontjába szintén a sportot helyezte, amely szerinte az Orbán-kormány tevékenységének köszönhetően végre újra a nemzetstratégia részévé válik azt követően, hogy a 2002-es kormányváltás után nem a fontosságának megfelelő módon kezelték. A Gyurcsány-féle sportpolitikát bírálva kitért arra, hogy drasztikusan csökkent a sport célú állami támogatás összege, a tervezett stadion-felújításoknak csak töredéke valósulhatott meg, a sport államigazgatását "állandó átszervezési láz" jellemezte.
Czene Attila úgy értékelte, hogy a magyar sport ügye egyre inkább háttérbe került az elmúlt nyolc évben, pedig stratégiai - népegészségügyi, kulturális - ügyről van szó, amelynek méltó helyre kell kerülnie a kormányzat tevékenységi körében. Kiemelten fontosnak nevezte az ágazati intézményi háttér kialakítását.

OLDALTÖRÉS: Fidesz: javaslat a határon túli osztálykirándulásokért







Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!