Belföld

2010.06.19. 18:05

Egy éven belül újra működhet a Gyorskocsi utcai börtön

Budapest - Egy éven belül újra megnyílhat Budapesten a Gyorskocsi utcai börtön és a Solti fogház hármas, illetve négyes körlete - értesült a Magyar Televízió Híradója szombaton.

MTI

A hírműsor szerint a tavaly bezárt Gyorskocsi utcai épület teteje beázik, amit hetven millió forintból lehetne megcsináltatni, utána pedig újra működhetne a börtön.

A két büntetés-végrehajtási intézet újranyitását az új kormány szigorúbb büntetéspolitikája és a zsúfoltság csökkentése indokolhatja - hangzott el a híradóban.

Pintér Sándor belügyminiszter a hét elején Az Este című tévéműsorban beszélt arról, hogy amennyiben szükséges, ki kell nyitni bezárt börtönöket.

A miniszter szerint a börtönök túlzsúfoltságát az elmúlt években az okozta, hogy több intézményt bezártak.

Konkrét intézmény megnevezése nélkül azt mondta: megnézették a bezárt intézményeket, és van olyan a fővárosban is, amely mintegy 70 millió forint ráfordítással újra nyitható.

Pintér Sándor ugyanakkor hangsúlyozta: reménye szerint a három csapás törvény megfelelő mértékű elrettentő erővel bír majd, és a bezárt intézetek megnyitására csak akkor fog sor kerülni, ha az szükséges.

Az MTI egy évvel ezelőtt számolt be arról, hogy ideiglenesen bezárták a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai objektumát. Akkor a mintegy 220 fogvatartottat és a személyi állományt elsősorban a budapesti intézet más részlegeiben helyezték el.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!