Belföld

2010.05.18. 10:41

Vonaközlekedés - déli helyzetkép

Javult a helyzet a délelőtt folyamán az ország vasúthálózatán, de még mindig vannak olyan vonalak, ahol vonatpótló buszok szállítják az utasokat, több vonalon pedig sebességkorlátozás van még érvényben.

feol.hu

A MÁV szakemberei folyamatosan dolgoznak a felsővezetékre hajolt ágak és sínekre dőlt fák eltávolításán. A kialakult helyzet miatt kedd éjfélig a Dunántúlon és a Budapest–Miskolc vonalon közlekedő InterCity vonatok pót- és helyjegy nélkül vehetők igénybe.

Elővárosi közlekedés

Rákos és Pécel között negyed 11-kor az erős szél faágat döntött az egyik vágány feletti felsővezetékre. A helyreállítás megkezdődött, csak egy vágányon közlekedtek a vonatok, de nem sokkal ezután – szintén fadőlés miatt – leszakadt egy mozdony áramszedője. A balesetben személyi sérülés nem történt, de jelenleg áll a forgalom az említett szakaszon. Jelentős késésekre kell számítani a Budapest–Hatvan vonalon.

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon a százhalombattai elővárosi vonatok nem közlekednek, Pusztaszabolcs és Dunaújváros között járataink óránként közlekednek.

A Budapest-Székesfehérvár vonalon a tárnoki elővárosi vonatok nem közlekednek. A székesfehérvári vonatok a Déli pályaudvarról minden óra 11 perckor, Székes-fehérvárról minden óra 23 perckor indulnak, Érd-alsón át közlekednek és minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

Észak-Magyarország

Észak-Magyarországon az áradások miatt vonatpótló buszok járnak:

A Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalon Nyékládháza és Miskolc-Tiszai pályaudvar, valamint Miskolc-Tiszai pályaudvar és Felsőzsolca között sebességkorlátozás van érvényben.

Dunántúl

A Dunántúlon kidőlt fák és felsővezetékre hajolt ágak okoznak fennakadást. A Budapest–Bicske, a Komárom–Hegyeshalom, illetve –Rajka vonalon már javult a helyzet, csökkentek a késések. A Budapest–Székesfehérvár–Veszprém, valamint a Székesfehérvár–Veszprém vonalon továbbra is késésekre kell számítani.

 Újra közlekednek a vonatok a Budapest–Pécs vonalon Sásd és Vásárosdombó között, azonban a Dombóvár–Bátaszék vonalon Dombóvár és Máza-Szászvár között, valamint a 30-as vonalon Székesfehérvár és Balatonszentgyörgy között továbbra is vonatpótló autóbuszok járnak. A Dombóvár–Gyékényes vonalon Taszár és Kaposvár között fokozott biztonsági előírások szerint járnak a szerelvények.

Több Nagykanizsáról Budapestre, illetve onnan vissza közlekedő vonat kimarad. A Balaton déli részén járó nemzetközi vonatok kerülő úton, Dombóváron át, több gyorsvonat pedig Tapolcán át közlekedik.

A rendkívüli helyzet miatt ma éjfélig IC pót- és helyjegy nélkül lehet igénybe venni a Dunántúlon, illetve a Budapest–Miskolc vonalon közlekedő InterCityket. Az aktuális közlekedésről a www.mav.hu weboldalon, valamint a MÁV DIREKT 06-40-49-49-49-es  telefonszámán lehet érdeklődni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!