Belföld

2010.05.24. 16:08

Megrongálták egy szivattyútelep elzáró szerkezetét

Egy városrész lakóinak biztonságát veszélyeztették azok az ismeretlenek, akik hétfőn megrongálták és részben ellopták az Alcsi szivattyútelep nyomócsövének elzáró szerkezetét Szolnokon.

MTI

Lovas Attila, a Közép-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta: a tolvajok a kerítést és a kapukat is ellopták. Tettükkel nem csupán több százezer forint értékű kárt okoztak, de Szolnok Alcsi városrészének lakóit is veszélybe sodorhatták volna, az elzáró szerkezet hiányában ugyanis a mentett oldali területek esetleges elöntését nem lehet megakadályozni - tette hozzá.
A szakhatóság közveszély okozás miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen a rendőrségen.
Az igazgató hangsúlyozta: jelenleg a folyó teljes szakaszán árvízvédelmi készültséget tartanak fenn, a vízállás napról-napra emelkedik. Az esetet a védekezésben részt vevő segédőri szolgálat munkatársai jelentették, akiknek egyébként az árvízi jelenségek észlelése a feladata.
A Köti-kövízig Műszaki Biztonsági Szolgálata hétfő estig elvégzi a nyomócső biztonságos helyreállítását - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!