Belföld

2010.05.27. 14:35

Meghosszabbítanák a BKV-ügy két gyanúsítottjának házi őrizetét

FMH - A Központi Nyomozó Főügyészség indítványt tett A. Attila és Sz.-né Sz. Eleonóra házi őrizetének meghosszabbítására - közölte Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője csütörtökön.

MTI

A. Attila esetében a házi őrizet két hónapos, Sz.-né Sz. Eleonóra esetében három hónapos meghosszabbítását indítványozta a főügyészség.
Szalainé Szilágyi Eleonóra végkielégítésére és továbbfoglalkoztatására 2009 júliusában derült fény, amikor a Magyar Nemzet azt írta: a humánpolitika igazgatónak hiába fizettek ki 2008 márciusában a prémiumokkal együtt mintegy százmillió forint végkielégítést, havi 1,2 milliós fizetéssel a cég továbbfoglalkoztatta. A BKV 2009. július 27-én mondott fel az egykori humánpolitikai igazgatónak. Ezután több BKV-s vezetőről derült ki, hogy több tízmillió forintos végkielégítést kapott, a cég pedig elkezdte átnézni bérezési és jutalmazási rendszerét, és átvizsgált minden, 2007. januártól kifizetett végkielégítést. 
Antal Attilát januárban vette őrizetbe a rendőrség; csalás és más bűncselekmények miatt indítottak ellene büntetőeljárás. Akkor a rendőrség azt közölte: a gyanúsított 2007. január 1-je és 2008. április 17. között a BKV vezérigazgatójaként vagyonkezelési kötelezettségét súlyosan megszegte azzal, hogy a vállalat nevében szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó vállalkozói és megbízási szerződéseket kötött. Megszegte vagyonkezelési kötelezettségét azáltal is, hogy a BKV Zrt. munkavállalói részére indokolatlanul magas összegű végkielégítések kifizetését engedélyezte. 
A különösen nagy kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Sz.-né Sz. Eleonóra és társai ellen a BRFK gazdaságvédelmi főosztályán folyamatban lévő büntetőügyben először január 29-én rendelték el A. Attila gyanúsított házi őrizetét. 
Szalainé Szilágyi Eleonóra korábban előzetes letartóztatásban volt, egy hónapja van házi őrizetben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!