Belföld

2010.04.09. 05:26

Civilek és a parlament

FMH - A törvényhozás közvetlen ellenőrzését szeretné megvalósítani a Civil Mozgalom, amely tegnap délután tartotta kampányzáró rendezvényét.

Ármás János

Fejér megyében két egyéni képviselőjelöltet állítottak (Péteri Cecíliát és Szaksz Ferencet), így megyei listájukra is lehet majd vasárnap szavazni. Érdeklődésünkre Szaksz Ferenc kifejtette: - Mindenki civil. A mozgalmunkat azért hozta létre Seres Mária, mivel hatszázezer aláírás is kevés volt a képviselő uraknak, hogy egy népszavazást kiírjanak. Ez nem állapot.
Szaksz rögzítette, hogy alapvetően nem pártpolitizálásra készülnek, hanem a  működő civil kontrolt szeretnék bevinni a parlamentbe. Tudják, ez nem egyszerű feladat, "...sajnos a politikusaink nem nagyon szeretik az igazságot  körbekerítik, megpróbálják elmagyarázni a civileknek, hogy mi a jó nekünk." Ezzel szemben a mozgalom úgy gondolja, képesek ők a politikusok részére értelmesen elmagyarázni, hogy számukra és szerintük mi a jó. Tudják, a politika alapvetően az érdekérvényesítés területe. Ha kell, akkor tárgyalnak a pártokkal, de most még nem kötelezik el magukat. A többi között szorgalmazzák a képviselők visszahívhatóságát, tehát a választási törvény módosítását. Partnerek lesznek a  gazdaságfejlesztéssel, a munkanélküliség csökkentéséhez vezető politikai döntések meghozatalánál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!