Belföld

2010.03.05. 16:38

Autót lopott, majd áttörte a rendőrségi útzárat

Egy 23 éves, holland állampolgárságú fiatalember lopta el azt a személygépkocsit, amellyel Mernyénél áttörte a rendőrségi útzárat, s közben elsodort egy rendőrt péntek délután a 67-es úton.

MTI

Az utat előreláthatólag 18 óra után nyitják meg a forgalom előtt. Karsay Kornél, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője egyúttal pontosította a lopás helyszínét. Eszerint a tolvaj nem Siófokról, hanem Balatonszárszóról lopta el a járművet, amelyet a gépkocsi saját kulcsával indított el. Arról, hogy a férfi miként jutott hozzá a kulcshoz, egyelőre nincs információja - tette hozzá.
Az autótolvajt a tulajdonos egy másik járművel üldözőbe vette, s közben értesítette a rendőröket, akik Mernyénél már várták az autót. A gépkocsit vezető férfi azonban nem állt meg, áttörte a rendőrségi útzárat, nekiment egy rendőrautónak és elsodort egy rendőrt - számolt be a történtekről Karsay Kornél. Személyi sérülés nem történt, a két járműben azonban jelentős kár keletkezett - tette hozzá.
A szóvivő közölte: a Kaposvár és Balatonlelle közötti utat az érintett szakaszon teljes szélességében lezárták. A helyszínelőktől kapott tájékoztatás szerint előreláthatólag 18 óra után indulhat el ismét a forgalom a 67-es úton, a járműveket addig Kaposfürednél és Mernyénél elterelik.

Ezek is érdekelhetik