Belföld

2010.03.19. 12:59

Autósüldözés Győrben - kétszázzal száguldottak

Kétszáz kilométeres óránkénti sebességgel menekültek a rendőrök elől bűnözők éjszaka Győrben.

MTI

A Németországban meglovasított, lopott szlovák rendszámmal felszerelt kocsi meglett, a benne ülő három embert még keresik - közölte a városi rendőrség bűnügyi osztályának vezetője pénteken.
Szabó György alezredes sajtótájékoztatón elmondta: hajnali fél három körül figyelt fel az egyik járőr a felé közeledő kocsira, amely jelzésük ellenére nem megállt, hanem "hajmeresztő tempóban" menekülni kezdett. A kocsiban ülőket öt autóval vették üldözőbe.
A menekülők útjuk utolsó kilométerén házilag gyártott jancsiszögeket szórtak az útra; eddig mintegy kétkilónyit sikerült bűnjelként begyűjteni belőlük. Az üldözés akkor ért véget, amikor a négyliteres motorral felszerelt Audi felfutott egy padkára, és bal első kereke durrdefektet kapott – tette hozzá.
Az alezredes közlése szerint a kocsiban ülők ekkor gyalog menekültek, s a kutyás keresést lehetetlenné téve borsot szórtak szét a környéken.
Tóközi István törzsőrmester, az üldöző csapat vezetője az MTI-nek elmondta: azért figyeltek fel a kocsira, mert olyan helyen bukkant fel a korai órán, „ahol bármiféle mozgás gyanús”, majd a rendőröket meglátva megfordult a közeli körforgalomban.
Egy másik rendőr az MTI-nek arról beszélt: óvatosan kellett megközelíteniük az álló kocsit, mert az elsötétített üveg miatt nem tudhatták, nem fegyverrel vár-e valaki rájuk. Szerinte a bűnözőknek hatalmas szerencséjük volt, hiszen vágtájuk egy családi házas övezetben ért véget, ahol el tudtak tűnni a rendőrök szeme elől; üldözőik csak a kutyák ugatásából tudtak arra következtetni, merre futottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!