Belföld

2010.02.18. 16:41

Rend kell és harmónia

Székesfehérvár - A Civil Mozgalom célja egy valóban demokratikusan működő állam létrehozása, ahol a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak.

Tihanyi Tamás

A szervezet egy  több, mint 605 ezer aláírást gyűjtő aktivista munkájának eredményeként vált ismertté. A mozgalom zászlóbontása február 6-án volt a budapesti Kossuth téren, ahol mind a 176 egyéni körzetben induló képviselőjelölt megjelent. A magyar politikai közélettől eltérően a jelöltek 40 százaléka hölgy. 

- A Civil Mozgalom célja egy valóban demokratikusan működő állam létrehozása, amelyben a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak, ahol az együttélés alapja a bizalom és az összefogás. A civil kontroll teljesen eltűnt a parlamenti munka mindennapjaiból - nyilatkozta Szaksz Ferenc,  a 3-as, dunaújvárosi körzet jelöltje.
- Ennek a visszaállítása és a társadalom többségét alkotó civilek hangja be kell, hogy kerüljön a népképviseletet szimbolizáló törvényalkotó munkába. Nőként vallom, hogy a családban betöltött szerepünk az összetartás, a rend és a  harmónia fenntartása, valamint a helyes értékrend kialakítása. Elképzelhetetlen számomra, hogy ezeket az alapelveket valló civilek hiányozzanak a jövőben a parlament padsoraiból - fogalmazta meg véleményét Dévényiné Finián Szilvia, Székesfehérvár 1-es körzetének jelöltje.
 Beslényi Ildikó védőnőként az egészségügyben látja a problémákat: ő Sárbogárd 6-os körzetének jelöltje:  Az egészségügyi finanszírozás alapvető problémája, hogy a saját magánnyugdíj- és egészségügyi pénztári tagdíjat fizetők kívül esnek az arányos és közteherviselésen.
-  Kisebb létszámú országgyűlést, a politikusok számára kialakított kiváltságok megszüntetését, és civil kontrollt szeretnénk megvalósítani - szögezte le Fekete Szabolcs megyei vezető, a 4-es választókörzet jelöltje, aki hangsúlyozta, minden állampolgár érdeke, hogy a politika ne szakadjon el a mindennapoktól. - Ne lehessen még egyszer 605 ezer állampolgár akaratát félresöpörni, figyelmen kívül hagyni!  - tette hozzá.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!