Belföld

2010.02.11. 15:08

Megkurtítva: szerényebb március 15-e

FMH - Kevesebb pénz jut idén a március 15-i állami ünnepségre; a Művészetek Palotájában tervezett gálaműsor például elmarad.

MTI

Idén, a tavalyihoz képest 30 millió forinttal kevesebből, mintegy 185 millió forintból rendezik meg a március 15-i állami ünnepséget. - közölte a Kormányszóvivői Iroda csütörtökön az MTI-vel.
A közlemény szerint a "Március 15. - Közös Tavaszunk" elnevezésű rendezvény programjait a nyílt közbeszerzési eljárás győztese, az Expander 2000 Kft. szervezi meg.
Mint írták, a hagyományos ünnepi események - mint a zászlófelvonás, vagy a Nemzeti Múzeum lépcsőjén tartott előadás - mellett több, gyerekeknek, családoknak szóló program is lesz az 1848-as forradalom és szabadságharc emléknapján.
A főváros különböző pontjain felállított életnagyságú huszárszobrok, történelmi játszóház, nyitott Filmstúdió, valamint a Nemzeti Múzeum háromdimenziós, térhatású díszkivilágítása is várja a látogatókat a nemzeti ünnepen.
A Roosevelt téren március 15-én 10.00 és 17.00 óra között történelmi játszóház és huszártábor várja a családokat, ahol különféle ügyességi feladatokat oldhatnak meg az erre vállalkozók. Ugyanezen a helyszínen a Magyar Huszár Hagyományőrző Szövetség tagjai elevenítik fel az 1849-es dicsőséges tavaszi hadjárat hadi táborának hangulatát, mindennapjait - tájékoztatott a szóvivői iroda. 
A huszártáborban a szolgálatot teljesítő hagyományőrző katonák, lovas huszárok hadi bemutatókon, játékos próbatételeken keresztül mutatják be a '48-as vitézek hétköznapjait, valamint a huszárélet fortélyaira tanítják a fiatalokat.
Az ünnepnapon a Parlamentben vehetik át a díjazottak a Magyar Köztársaság kormánya által 2008-ban alapított "Márciusi Ifjak Díj - a fiatal magyar tehetségekért" elnevezésű kitüntetést - olvasható a közleményben, amely kitér arra is, hogyidén március 15-én takarékossági okokból elmarad a Művészetek Palotájába tervezett ünnepi gálaműsor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!