Belföld

2010.02.01. 15:22

Juhászokra támadt egy rablóbanda

Fiatalokból álló, nyolc tagú rablóbanda támadt két juhászra Nyírtelek határában, pénzt, cigarettát és bort követelve ütötték, rúgták és egy karóval bántalmazták az álmukból felvert középkorú férfiakat.

MTI

Fiatalokból álló, nyolc tagú rablóbanda támadt két juhászra Nyírtelek határában; mindkettőt megverték, az egyik súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett a bántalmazás során - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője hétfőn az MTI-vel.
A 17-24 év közötti fiatalok szombatra virradóra Nyírtelekről gyalogosan indultak szórakozni, s a kisváros határában betörtek egy bódéba, amelyben két juhász aludt - mondta a százados.
A rablók pénzt, cigarettát és bort követelve ütötték, rúgták és egy karóval bántalmazták az álmukból felvert középkorú férfiakat, akik csak cigarettát tudtak adni támadóiknak. A tettesek végül otthagyták őket, de közülük ketten még visszamentek és újra megverték áldozataikat, mert kevesellték a zsákmányt.
A szóvivő tájékoztatása szerint az egyik juhász súlyos, a másik könnyű sérüléseket szenvedett.
A riasztott rendőrök még aznap elfogták és őrizetbe vették a feltételezett tetteseket. A nyolc gyanúsítottból hármat hétfőn előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, a többiek szabadlábon védekezhetnek az eljárás során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!