Belföld

2010.02.03. 17:21

Hétfőtől kézbesítik az értesítő cédulákat

Székesfehérvár - Hétfőtől kézbesítik az ajánló cédulákat, szerdától közszemlére teszik a választói névjegyzékeket. Vagyis tényleg kezdődik a választási periódus.

Tribolt Lajos

A tisztviselők felelőségére, a jogszabályok betartásának, betartatásának fontosságára hívta fel a jegyzők figyelmét a szerdai értekezleten Kara Pál a megyei választási bizottság elnöke. A jegyzők választási felkészítőjén Varjú Mihály főjegyző, a választási iroda vezetője, valamint munkatársai, Unger József, Molnár Krisztián  és Galler Nándorné  iamertették a hatályos jogszabályokat, az azokban bekövetkezett kisebb változásokat, a választási irodákra vonatkozó gyakorlati előírásokat.  A felkészítés fontosságát az is jelzi, hogy a jegyzők mintegy tíz százaléka új, jónéhányan éppen szerdán tették le az esküt.
A legaktuálisabb dolgok, amik minket választópolgárokat is érintenek, az ajánlásokhoz kapcsolódnak. A választási értesítőket és az ajánló szelvényeket hétfőn kezdik kézbesíteni és február 12-ig minden választásra jogosultnak meg kell kapnia. Ha ez mégsem történt meg, akkor a jegyzőhöz kell fordulni. Február 10-17-között a polgármesteri hivataloknál közszemlére teszik a névjegyzékeket, s  ha valaki nem találja a nevét, szintén a jegyzőhöz kell fordulnia.
Az ajánlásokat mindenkinek magának kell aláírni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!