Belföld

2010.01.22. 15:43

Megpofozta a tanárnőt, visszavonta vallomását

FMH - A gyermekének adott szaktanári miatt bántalmazott egy pedagógust egy felbőszült anyuka, akinek ügyében gyorsított eljárásban döntött volna a bíróság. A nő azonban visszavonta vallomását.

MTI

A bíróság elé állítás pénteken lett volna Debrecenben, de annak megkezdése előtt az ügyészség arról tájékoztatta a bíróságot, hogy "az eljárás törvényi feltételei nincsenek meg", vagyis a gyanúsított visszavonta korábbi beismerő vallomását - mondta az MTI-nek Figula Ildikó, a Hajdú-Bihar megyei Bíróság szóvivője.
Az eljárás így az igazságszolgáltatás rendes ügymenete szerint folytatódik - tette hozzá.
Az ügy előzménye, hogy egy diák édesanyja megütött és megtépett egy tanárnőt Debrecenben. 
A  helyi könnyűipari szakközépiskola pedagógusa szaktanári figyelmezetőt adott az óráján rendetlenkedő két diáknak. Egyikőjük erről mobiltelefonon értesítette anyját, aki az iskolához ment és megvárta a távozó tanárt. A felbőszült asszony pofon vágta a tanárnőt és megcibálta a haját. A pedagógus ekkor elesett és ujját törte.
A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a verekedő asszony ellen. Mivel az elkövető beismerő vallomást tett, ügyében gyorsított eljárással döntött volna a bíróság. Ez hiúsult most meg a vallomás visszavonásával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!