Belföld

2010.01.25. 13:52

Csaló masiniszta - nem vezetett?

FMH - Álmozdonyvezetőt fogtak a múlt a héten a MÁV-nál, de a vasúttársaság közleménye szerint az illető nem vezetett vonatot.

MTI

A vasúttársaság közleményében az előzményekről azt írta, hogy még múlt csütörtökön a késő esti órákban a Budapest-Keleti pályaudvar mozdony-felvigyázó helyiségében telefonon érdeklődött egy fiatalember, hogy nincs-e olyan mozdony, amit a szomszédos vasútállomásra kell vinni, mert úgyis arra van dolga, így a jármű eljuttatását el tudja végezni.
A MÁV-nak ekkor vált gyanússá a férfi, akit később "csapdába csaltak": a szolgálat-jelentkezési helyre csalták a telefonálót, úgy, hogy egy mozdonyvezetési feladatot ajánlottak fel neki - áll a közleményben.
A telefonhívás után nem sokkal megjelent a 25 év körüli fiatalember, mozdonyvezetőformaruhában, de nem tudta igazolni magát. A MÁV munkatársai ezután értesítették a rendőrséget. A fiatalembert a VIII. kerületi rendőrkapitányság rendőrei vették át a szükséges hatósági vizsgálatok lefolytatása céljából.
A közleményben azt írták, hogy a férfi már többször próbált a járművek kulcsaihoz hozzáférni.
A Blikk hétfői számában azt írta, hogy a vasútbarát csaló hónapok óta vezette a MÁV vonatait, kedvenc szakasza pedig a Székesfehérvár-Budapest útvonal volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!