Belföld

2010.01.08. 13:18

BKV-botrány - előállították H. Évát

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivőjét.

feol.hu

Bűnsegédként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség H. Évát - közölte Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-vel pénteken. Hagyó Miklós korábbi szocialista főpolgármester-helyettes volt szóvivőjét péntek reggel állították elő a rendőrök és gyanúsítottként hallgatták ki.
A rendőrség gyanúja szerint a volt szóvivő 2008. február 1. és 2009. szeptember 18. között úgy vett fel a BKV-tól összesen 24 millió forint munkabért, prémiumot és jutalmat, hogy azért ténylegesen nem végzett munkát - mondta a szóvivő. Hozzátette: H. Éva bűnsegédként hozzájárult a kifizetést engedélyezők által elkövetett hűtlen kezelés bűncselekményének elkövetéséhez.
Az MTI Horváth Éva ügyvédjétől, Gábor Lászlótól úgy értesült, hogy ügyfele nem tett vallomást, de egy-két héten belül vallomást tesz, mert - mint a védő fogalmazott - nincs takargatni valója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!