Belföld

2010.01.16. 17:36

A Jobbik győzelemre készül

A Jobbik felkészült a választási kampányra és készen áll arra, hogy az "ország megmentése érdekében" átvegye a kormányzást - mondta Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a párt miniszterelnök-jelöltje szombaton Budapesten.

MTI

Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országos kampánynyitó rendezvényén úgy fogalmazott, hogy a rendelkezésükre álló kevés eszközzel is győzni tudnak, hiszen a "legerősebb fegyver", az igazság az ő oldalukon áll.
A Jobbik zászlóján a teljes számonkérés, a radikális változás, valamint a nemzeti önrendelkezést és igazságot a magyaroknak jelszavak olvashatók - mondta a párt elnöke.
 A Magyarország jövendő miniszterelnökeként bemutatott Vona Gábor kiemelte: itt az ideje, hogy "mindenestül és örökre" elpusztuljon az elmúlt húsz év gazdaság- és nemzetpolitikája.
A párt vezetője szerint ma egyedül a Jobbik meri felvetni és tudja megválaszolna az országot érintő fontos kérdéseket. A "nemzeti oldal" még soha nem állt elő ilyen "széles látókörű" tervvel - érkelte a Jobbik programját.
Vona Gábor közölte: a Jobbik a következő hetekben árnyékkormány felállítását tervezi, a párt aktivistáit pedig arra ösztönözte, hogy áprilisig hetente legalább egy embert győzzenek meg a párt melletti szavazásról.
A Jobbik kormányfőjelöltje szerint politikai ellenfeleik mindent megtennének, talán még a "narancsot is beoltanák szegfűvel" azért, hogy "ne kelljen látniuk a Jobbik kettős keresztjét".
Morvai Krisztina, a Jobbik EP-képviselője felszólalásában azt hangsúlyozta, hogy jelenleg az igazságtalan rendszer vesztesei és nyertesei állnak szemben, és a Jobbiknak párthovatartozástól függetlenül kell megszólítania a megalázottakat és becsapottakat.
"A magyarok nem várhatják a változást azoktól, akiknek a mai rendszer megfelel, nekünk kell megváltoztatni a politikát" - mondta Morvai Krisztina.
A legfontosabb feladatok egyikeként rámutatott, hogy helyre kell állítani a mezőgazdaságot és az élelmiszer-feldolgozást. Ehhez "a magyar földet meg kell őrizni a magyarok kezében", továbbá ki kell tiltani az országból a külföldi élelmiszereket, valamint kis- és közepes családi gazdálkodásokat kell létrehozni - fejtette ki a Jobbik által államfőnek jelölt Morvai Krisztina.
A Jobbik kampánynyitóján bemutatták a valamennyi egyéni választókerületekben indítani kívánt, összesen 176 képviselőjelöltet. A rendezvényen több százan vettek részt, akik közül többen a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruháját viselték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!