Belföld

2009.12.15. 16:41

Romaverés - felmentettek két rendőrt a munkavégzés alól

Megvertek egy roma férfit Hevesen péntek éjjel, elmondása szerint öt rendőr támadt rá - két rendőrt az ügy tisztázásáig felmentettek a munkavégzés alól.

MTI

Két rendőrt az ügy tisztázásáig felmentettek a munkavégzés alól a Hevesen péntek éjjel történt bántalmazás miatt - mondta sajtótájékoztatóján Juhász István dandártábornok, Heves megye rendőrfőkapitánya kedden Egerben. A megvert roma férfi elmondása szerint öt rendőr támadott rá Hevesen. A megsérült férfi hétfőn hagyta el az egri Markhot Ferenc Kórházat, ahol megfigyelésen volt benn.    Juhász István arról tájékoztatta az MTI-t, hogy belső vizsgálatot rendelt el a hevesi városi kapitányságon az ügy tisztázására. Két rendőrt az eljárás idejére felmentettek a munkavégzés alól.
Péntek éjszaka a rendőrökkel együtt szolgálatot teljesített két miskolci rendészeti szakközépiskolás is, esetükben jelzéssel éltek az intézmény vezetőjének. A sértett fiatalember által említett ötödik személyről nincs információ.    A rendőrfőkapitány az eddigiekről kifejtette: a bírósági ítéletig a rendőrt is illesse meg ugyanúgy az ártatlanság vélelme, mint bármely más magyar állampolgárt, úgyhogy tiltakozik mindenféle prejudikálás ellen. A rendőrség megbízható, azon atrocitásokról pedig, amelyek állítólag Heves városban történtek, egyetlen feljelentés sem született, pedig a rasszista indíttatású ügyeket kiemelten kezelik.     A vizsgálatot az Egri Nyomozó Főügyészség folytatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!