Belföld

2009.12.12. 16:55

Rendőri bántalmazás miatt tett feljelentést egy roma férfi Hevesben

Rendőri bántalmazás miatt tett feljelentést egy roma fiatalember, akit az egri kórházban ápolnak - közölte Magyar Elemér ügyvéd.

MTI

A jogvédőnek romaszervezetek képviselői azt a tájékoztatást adták, hogy a 30 év körüli sértett péntek este Heves településen - saját bevallása szerint is ittas állapotban - hazafelé tartott, amikor megállt mellette egy rendőrautó, kiszálltak belőle a rendőrök és bántalmaztak, ütötték, rúgták. A fiatalember azt állította, hogy egy kis kaliberű pisztollyal még fejbe is lőtték, majd a település határában egy tónál kidobták a járműből.
   
A fiatalembert jelenleg az egri Markhot Ferenc kórházban ápolják, ügyében nyomozó ügyészek is vizsgálódnak - tette hozzá Magyar Elemér, aki az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium jogvédő szolgálatának tagja.
   
Magyar Elemér hozzátette: tudomása szerint az esettel kapcsolatban romaszervezetek vasárnap sajtótájékoztatót tartanak.
   
Kocsis Irén Mária alezredes, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársa az MTI érdeklődésére elmondta, hogy az esetről annyit tud: a lábán és a fején könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel fekszik az egri kórházban egy fiatalember, aki rendőröknek egy nyomozó ügyész jelenlétében feljelentést tett arról, hogy őt rendőrök bántalmazták.
   
A rendőrtiszt hozzátette: miután rendőrök lehetnek érintettek az ügyben, azt az ügyészségi nyomozó hivatal vizsgálja, így a rendőrség már nem tud tájékoztatást adni a fejleményekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!