Belföld

2009.11.18. 10:30

Veszélyben a magyar színjátszás - adakozhat

FMH - Bajban a kassai Thália Színház, amelynek annyira csökkentették költségvetését, hogy a következő évadban már előadást sem tudna így tartani. Ha pedig nincs előadás, nincs néző... A Duna tv most jótékonysági napokat tart a színházért.

feol.hu

A kassai Thália Színház megmentéséért november 27-28-29-én jótékonysági napokat tart a Duna Televízió, amely tematikus összeállításokkal, a színház három nagysikerű színdarabjának bemutatásával és adományvonal létrehozásával igyekszik segítséget nyújtani a felvidéki teátrumnak fennmaradásáért vívott küzdelmében.

Veszélybe került a szlovákiai magyar színjátszás egyik legfontosabb fellegvára. Márai Sándor szülővárosában, Kassán, a fennállásának 40. évfordulóját ünneplő Thália Színház anyagilag ellehetetlenült, így függetlenségének feladására, vagy akár kapuinak bezárására is kényszerülhet. A teátrum fenntartója a gazdasági válság miatt csökkentette az intézmény már korábban is igen alacsony költségvetési támogatását, így a színház léte veszélybe került. Fennmaradásuk érdekében mintegy 30 milliós hiányt kell pótolniuk. Ebben nyújt segítséget a Nemzet Televíziója, amely elsőként állt a színház és egyben a magyar nyelv ügye mellé.
A három napon, november 27-29 között a színház három nagysikerű darabját vetítik le, de dokumentumfilmet is láthatnak a nézők. A kassai Thália Színház megszűnésének veszélye csökkenhet, sőt el is hárulhat, ha a nézők akár csekély összeget is felajánlanak. Amennyiben szeretnék, hogy nevük felkerüljön a Duna Televízió képernyőjén az adományozók listájára, november 27-28-29-én, 11:00 és 21:00 óra között hívják az alábbi vezetékes, normál tarifás telefonszámot: 06-1-489-18-88.

A számlaszám pedig, amire adakozhatnak: 

Thália

IBAN SK 28 5200 0000 0000 11358737

OTP Banka Slovensko a.s.                                                                        

Stúrova 5. 813 54 BRATISLAVA

(Forrás és további információ: Duna Tévé)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!