Belföld

2009.11.17. 09:38

Újabb őrizetbevételek a sajóbábonyi verekedés után

Romák és a feloszlatott Magyar Gárda formaruhájába öltözött emberek csaptak össze a hétvégén Sajóbábonyban, most újabb két embert vett őrizetbe a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság.

MTI

 Az eljárás közösség tagja elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik - közölte az MTI-vel a rendőrség kedden. A borsodi településen a Jobbik szombati lakossági fórumának másnapján csaptak össze romák és a feloszlatott Magyar Gárda formaruhájába öltözött emberek.
A település nyugalmának megőrzése érdekében továbbra is fenntartják a fokozott rendőri jelenlétet mind a településen, mind a megye területén - mondta Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.
Mint közölte, a sajóbábonyi eseménysorozat miatt a környező kapitányságoktól vontak el rendőri erőket vasárnap, jelenleg a fokozott rendőri jelenlétet  más megyékből érkező rendőri erőkkel kiegészítve biztosítják.
Emlékeztetett arra, hogy korábban négy ember ellen indult eljárás a Sajóbábonyban történtek miatt, jelenleg - az újabb két őrizetbe vétellel - már hat ember ellen folytatnak vizsgálatot. Ebből három esetben a megyei rendőr-főkapitányság nyomoz, három ember ellen pedig a miskolci rendőrkapitányság indított vizsgálatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!