Belföld

2009.11.15. 18:30

Tömegverekedés, állóháború Sajóbábonyban (frissítve 21.20)

FMH - Sokan verekedtek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban vasárnap. A rendőrség garázdaság, testi sértés ügyében folytat büntetőeljárást, és a 26-os számú főutat Sajóbábonnyal összekötő bekötőutat lezárta, csupán a helyi lakosokat engedik be.

MTI

Igen sok rendőr - köztük motorosok - vonult fel, a rendőrkordonnál mintegy tucatnyi olyan férfi is tartózkodik, akinek zubbonyán a Magyar Gárda felirat olvasható. A helyszínen van Vereckei Csaba rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén megye rendőrfőkapitánya aki későbbre ígért tájékoztatást a történtekről.
Az eset vélhetően összefüggésben van egy szombati lakossági fórummal - mondta Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek.
A Borsod Online úgy tudja, hogy a Jobbik rendezvényét próbálták megzavarni szombaton több tucatnyian, akkor a rendőrség fellépésének köszönhetően nem sikerült, vasárnap azonban már történt összecsapás, s a honlap szerint 40-50 ember esett egymásnak, egy autót összetörtek, a rendőrség nagy erőkkel van a helyszínen.
A rendőrségi szóvivő sérültekről nem számolt be az MTI-nek, annyit elmondott, hogy a településre nem engednek be senkit, az oda vezető utat lezárták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!