Belföld

2009.11.26. 14:15

Sajóbábony: előzetesben egy fiatalkorú

FMH - Előzetes letartóztatásba helyeztek egy fiatalkorú fiút csütörtökön a sajóbábonyi tömegverekedés miatt - mondta a Borsod megyei bíróság szóvivője. Így már 11 ember van előzetesben, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.

MTI

Szabó József közölte: a Miskolci Városi Bíróság december 26-ig helyezte előzetes letartóztatásba a fiatalkorú vádlottat. A döntést azzal indokolták, hogy fennállhat a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve a tanúk befolyásolásának lehetősége és megfélemlítése, valamint a bűnismétlés veszélye, mert egy másik eljárás is folyamatban van a vádlott ellen.
Hozzátette, hogy a fiatalkorú esetében is felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette, illetve rongálás vétsége miatt indítottak eljárást.
November 15-én, vasárnap délután Sajóbábonyban - az eddigi adatok szerint - a helyi lakosok mintegy 40-50 fős csoportja vascsövekkel, fakarókkal és egyéb, sérülés okozására alkalmas eszközökkel vonult a települést jelző táblához, miután megtudták, hogy a Jobbik tagjai a településre érkeznek, majd a két csoport összetűzésbe keveredett.
A Miskolci Városi Bíróság korábban már tíz helyi lakosnak elrendelte az előzetes letartóztatását, így - a csütörtöki döntéssel - már 11-en vannak előzetesben, négyen pedig szabadlábon védekezhetnek.
A már ismert büntetőügyek mellett további két nyomozást indított a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság "egyesülési joggal való visszaélés vétsége" miatt a Sajóbábonyban történtekkel kapcsolatban - mondta korábban a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyedné Novodonszki Éva hozzátette: azért indítottak eljárást, mert a beszerzett bizonyítékok alapján egyes "személyek a bíróság által jogerősen feloszlatott társadalmi szervezet vezetésére irányuló magatartást tanúsítottak".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!