Belföld

2009.11.17. 19:03

Még ellenőriznek Sajóbábonyban

FMH - Kedden este békés és csendes a Borsod megyei Sajóbábony, ahol a hétvégén egy jobbikos lakossági fórum után tört ki verekedés, amely szinte állóháborúvá vált a romák és a gárdisták között.

MTI

Békés és csendes a Borsod megyei Sajóbábony, a településre vezető bekötőút mentén - a 26-os számú főt kereszteződésében - azonban még mindig rendőrök ellenőrzik a városba tartó járműveket.
Továbbra is fokozott a rendőri jelenlét a településen, rendkívüli esemény nem történt - Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedd este.
Az MTI azon kérdésére, hogyan alakult a bűnügyi statisztika a városban az elmúlt években, Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője közölte: az ismertté vált bűncselekmények száma 2007-ben 125 volt, tavaly ez a szám 73-ra csökkent, míg idén, az év első tíz hónapjában 42 bűnesetről számolnak be az adatok.
Az elmúlt hét szombatján lakossági fórumot tartott Sajóbábonyban a Jobbik, ezt követően vasárnap szabadultak el az indulatok a feloszlatott magyar gárda egyenruhájába öltözöttek és a roma lakosság között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!