Belföld

2009.11.25. 10:00

Három milliót költ rendőrőrsre Sajóbábony

FMH - Rendőrőrsöt alakítanak ki a Borsod megyei Sajóbábonyban, ahol mintegy két hete csaptak össze romák és gárdisták. A körzeti irodán még dolgoznak.

MTI

Gőzerővel dolgoznak a Borsod megyei Sajóbábony körzeti irodájának átalakításán, amely rendőrőrs lesz - írta szerdai számában az Észak-Magyarország.
Alkalmassá kell tenni ugyanis a szűkös irodákat a december 1-jén avatandó rendőrőrs számára a településen, ahol november 15-én, a Jobbik lakossági fórumának másnapján összetűzésbe kerültek helyi lakosok és a magukat a - bíróság által jogerősen feloszlatott - Magyar Gárda tagjainak valló emberek. Nagy Imre polgármester úgy fogalmazott: bizonyos abban, hogy a rendészeti miniszter ígérete szerint, a már megadott időben megnyílik Sajóbábonyban a rendőrőrs. 
Az átalakítási munkálatokat Sajóbábony finanszírozza, mindez 3 millió forintjába kerül a településnek, de vállalják a pluszkiadást. Összesen 12 rendőr dolgozik majd az őrsön. Az önkormányzat magára vállalta a közműdíjak fizetését is. A speciális berendezéseket és eszközöket a rendőrség építi majd be. 
Az őrs tevékenységének megkezdése után az egyenruhások munkáját segíti majd 12 településőr, akiket közcélú munkásként foglalkoztatnak. A polgárőrök pedig további 20-30, járőrözésbe bevonható embert jelentenek - olvasható a napilapban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!