Belföld

2009.10.23. 07:36

Koszorúzások a 301-es parcellánál

Lendvai Ildikó, majd a Fidesz, KDNP és MDF politikusai is elhelyezték az emlékezés koszorúit pénteken Budapesten a Új köztemető 301-es parcellájában az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján.

feol.hu

A Fidesz nevében Pokorni Zoltán alelnök, Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Iván László országgyűlési képviselő koszorúzott a központi emlékműnél, Nagy Imre miniszterelnök sírjánál és a 298-as parcellában is. A KDNP politikusai közül Harrach Péter, az Országgyűlés alelnöke és Halász Zsuzsa, a párt szóvivője rótta le kegyeletét az emlékhelyeken.

Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke nyitotta a hivatalos megemlékezők sorát péntek reggel Budapesten a rákoskeresztúri Új köztemető 301-es parcellájában az 1956-os forradalom és szabadságharc 53. évfordulóján.

A pártelnök Nagy Imre miniszterelnök és két mártírtársa, Losonczy Géza és Gimes Miklós sírjánál, valamint a 298-as és 301-es parcellában koszorúzott.
A megemlékezők között volt Burány Sándor, az MSZP budapesti elnöke és Tóbiás József frakcióigazgató is.

A párt nevében Dávid Ibolya elnök, Herényi Károly elnökhelyettes, Kerék-Bárczy Szabolcs szóvivő és Pusztai Erzsébet országgyűlési képviselő koszorúzta meg a központi emlékművet, Tóth Ilona sírját, valamint a 298-as parcellában lévő emlékhelyet.
A koszorúzáson mintegy negyven szimpatizáns is részt vett.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!