Belföld

2009.09.01. 04:43

Erősebb kontroll lehet kormánybiztossal a BKV-nál

FMH - Nem önkormányzati biztost, hanem kormánybiztost jelöltetne a BKV-hoz az SZDSZ fővárosi frakciója - írja a keddi Népszava.

feol.hu

A napilap ismertetése szerint az SZDSZ fővárosi frakciója úgy döntött, a Koalíciós Egyeztető Tanács (KET) szerdai ülésén vetik fel a kérdést. John Emese, a képviselőcsoport vezetője szerint ez erősítené a kormányzati kontrollt, de további lépések is kellenek, például a BKV strukturális átalakítása.
Lakos Imre SZDSZ-es közlekedési tanácsnok lapunknak elmondta: javaslatában nem csődgondnok, nem önkormányzati biztos, hanem a minisztériumoknál már működő kincstárnokhoz hasonló szereplőt képzel el, hiszen most is két kormánydelegált van az igazgatóságba.
A kincstárnok ellenjegyezné a kifizetéseket, korlátozva, de nem átvéve a vezérigazgató hatáskörét - magyarázta Lakos, aki szerint meg kell határozni a döntési kompetenciáját, az általa ellenjegyzendő, akár személyi kifizetések értékhatárát. Továbbá javasolta, hogy a BKV igazgatóságába vegyenek be ellenzéki delegáltakat is - ismereti a Népszava.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!