Belföld

2009.08.27. 12:32

Pihentetnék a pedagógusokat

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint támogatható az az elképzelés, hogy a pedagógusok 8-10 év után egyéves, fizetett pihenőidőt kapjanak, amelynek idején nem kell pedagógiai munkát végezniük - mondta Kerpen Gábor, a szervezet elnöke csütörtökön az MTI-nek.

feol.hu

Az erről szóló javaslatot Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa fogalmazta meg.
Kerpen Gábor elmondta: ők már korábban is javasolták ezt a több országban bevált gyakorlatot.
A PDSZ szerint a bevezetés feltétele, hogy a pedagógus kapjon fizetést erre az időszakra, és garantálják számára, hogy ugyanabba a státuszba kerül vissza.
Az érdekvédő kiemelte: az elképzelés segítheti, hogy a pedagógusok ne égjenek ki, és szakmai fejlődésük is lehetővé válna ezáltal. Az alsó tagozaton választható módon javasolt, egész napos iskoláról azt mondta: első helyen a családokat kell megerősíteni; a pedagógusok, "ha megfeszülnek", akkor sem helyettesíthetik a szülőt.
A szakszervezeti vezető a kezdeményezéssel megfelelő infrastrukturális és finanszírozási feltételek biztosítása mellett és helyi igény esetén tud egyetérteni.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!