Belföld

2009.07.03. 04:47

Kevésbé kelendőek a légkondik - tisztulhat a piac

FMH - Az év első felében 10-30 százalékkal eshetett vissza a klímaberendezések forgalma Magyarországon - írta pénteki számában a piaci szereplőkre hivatkozva a Napi Gazdaság, hozzátéve, hogy a kánikula sem élénkítette mindenhol a forgalmat.

feol.hu

A napilap szerint a háztartási klímaberendezések piacán az elmúlt hetekben némileg fellendült a kereslet, azonban a piacon sok forgalmazó rendelkezik tartalékokkal, ami erős túlkínálathoz vezetett. Bántó Károly, a Genex Zrt. vezérigazgatója a lapnak ezzel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy így beállt a lakossági piac, a kereslet-visszaesés az egy évvel korábbihoz képest mintegy 30 százalék, de már a tavalyi év sem volt igazán jó. 
A Genex főleg alsóbb kategóriás készülékeket szállít a kiskereskedelmi láncoknak, de azok a tavalyinál mintegy 50 százalékkal kevesebbet rendeltek. A vállalati nagyklíma piacon ezzel ellentétben fokozott érdeklődést tapasztalnak, ami ugyan az elmúlt évhez képest nem jelent növekedést, de visszaesést sem. 
A Baumax is jelentős visszaesést érzékel a klímák és ventilátorok piacán, országos szinten 30 százalékkal csökkentek az eladásaik. 
A kereslet-visszaesés pozitívuma lehet, hogy komoly tisztulási folyamat indul el a korábban felhígult klímapiacon - vélte a lapnak nyilatkozó Korbuly Máté, a Gas-Parts Europe Kft. kereskedelmi és marketingvezetője.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!