Belföld

2009.07.27. 11:25

Botrányosan magas bírság: 400 ezer forintot vertek a sofőrre

Zalaegerszeg - Bírósághoz fordult egy gépjárművezető, mert a hatóság 400 ezer forint pénzbírsággal sújtotta egy okmány hiánya miatt. Az egyszeri bírság a sofőr havi bruttó keresetének pontosan a duplája.

feol.hu

A gépjárművezető azért fordult a bírósághoz, mert a rendőrség a vezetési, illetőleg a pihenőidő ellenőrzéséhez szükséges egyik okmány hiánya miatt 400 ezer forint pénzbírsággal sújtotta. A járművezető egy cég alkalmazottjaként havi bruttó 200 ezer forintot keresett, és az előző havi 3 napos szabadságát nem tudta a helyszínen igazolni. 

Az ügyet július 1-jén közigazgatási perben tárgyalta a Zala Megyei Bíróság, amely a tárgyalást az Alkotmánybíróság döntését követően folytatja. A bíróság álláspontja szerint ugyanis "a jogszabály által előírt fix összegű bírság nem felel meg az Alkotmány által előírt jogállamiság (állampolgári jogbiztonság) követelményeinek". 

További részletek a www.zalaihirlap.hu oldalán, klikk ide!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!