Belföld

2009.06.10. 14:02

A Jobbik EU-realista körbe ülne az EP-ben

FMH - A Jobbik olyan frakcióban szeretne politizálni az európai parlamentben (EP), amely nemet mond a lisszaboni szerződésre és az abban foglaltakra, olyan képviselőcsoportba azonban semmiképpen nem szeretnének ülni, amelyben nyíltan magyarellenes pártok vannak - közölte Vona Gábor pártelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

feol.hu

A politikus megerősítette, hogy az EP-listájuk első három helyéről mandátumot szerzett képviselőket: Morvai Krisztinát, Balczó Zoltánt és Szegedi Csanádot delegálják az Európai Parlamentbe.
Azzal összefüggésben, hogy az EP-ben melyik képviselőcsoportba ülnek, elmondta: a közeljövőben több tárgyalás is zajlik majd arról, sikerül-e frakciót alakítaniuk az EU-szkeptikusoknak, vagy ahogyan Vona Gábor fogalmazott, az "EU-realista" körnek.
A tájékoztatón Morvai Krisztina, a Jobbik listájának első helyéről az EP-be bejutott képviselő azt kérte, a programjukban megszólított csoportok civil szervezetei keressék meg őt, hogy "együtt harcolhassanak Brüsszelben".
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!