Belföld

2009.05.21. 02:29

Legyőzni a lustaságot

Székesfehérvár - Tegnap rendezték meg a kihívás napja versenyt, megmozdult az ország, a megye, a város, 15 percig sportoltak kicsik, nagyok, és nem a győzelem volt a fontos, hanem a részvétel. Aki részt vett, az nyert. Mert tett az egészségéért.

Fejér Megyei Hírlap

Reggel a megyeszékhely rendkívüli közgyűlése rendkívüli módon kezdődött, a jelenlévők 15 perc mozgással melegítettek az előttük álló nehézségekre. Nem volt megállás, már éjjel együtt sportolt a megyeszékhely, görhokiztak, nordic walking-oztak, úsztak és a többi, és a többi. Azok, akik törődnek többet egészségünkkel, azok önmagukkal is törődtek, majd kétszáz egészségügyi dolgozó tornázott 15 percig a kórház parkjában. Mert verseny volt, mert szabad - sőt, több: kellett! - volt mozogni. A közösségért. De leginkább kinek-kinek magáért kellene megtennie. A jövőért. A jelenért.

Sportlázban égett a baracskai börtön is. A rabok a foci- és kosárpályákon nyúzhatták a labdát, a konditeremben edzhették izmaikat, vagy a pingpongasztal fölött mérhették össze tudásukat. De a figyelem inkább a birkózószobára koncentrált. Nem véletlenül, hiszen a többszörös világ- és olimpiai bajnok Növényi Norbert és társa Németh Nyiba Sándor érkeztek látogatóba, hogy megmutassák a 10 fős birkózócsoportnak, mit is tudnak. A bemutató után a két sportember és társuk, Vajtó Lajos, a Nemzeti Lóverseny Kft. igazgatója előadást tartottak, ahol megtekinthették Növényi legkeményebb győzelmeit, amelyeket a K1 küzdősport-bajnokságon ért el, és mint mondta, ez minden sportoló álma. A versenyző szelídebbik énjét is megmutatta, verseket, monológokat adott elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!