Belföld

2009.05.14. 04:40

Csütörtökön lesz költségvetése Budapestnek?

FMH - Várhatóan ma elfogadja idei, több mint 530 milliárd forint főösszegű, s 45 milliárd forintos hitelt tartalmazó költségvetését a fővárosi önkormányzat.

feol.hu

A büdzsét a március 15-i határidőig azért nem tudták elfogadni, mert Hunvald György (MSZP) februári előzetes letartóztatása miatt megszűnt az MSZP-SZDSZ koalíció egyfős többsége a Fővárosi Közgyűlésben. A büdzsé elfogadására azáltal nyílik lehetőség, hogy a mandátumáról nemrég lemondott Hunvald György utóda, Kivágó Iván Györgyné ma leteszi esküjét. Ezt követően pedig ellenzéki támogatás nélkül ismét minden olyan kérdésben dönthet a koalíció, amelyben minősített többségre van szükség. 
   
A közgyűlés rendkívüli ülésén több, a költségvetéshez kapcsolódó beruházás sorsáról is döntés várható. Két héttel korábbi döntését megismételve ismét határoz a közgyűlés a Margit híd felújításának és a csepeli gerincút építésének uniós támogatási szerződéséről. A döntést azért kell megismételni, mert korábban költségvetési felhatalmazás nélkül határoztak ez ügyben.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!