Belföld

2009.05.07. 14:24

Cser-Palkovics: elég a tolvajszellemből!

FMH - Magyarországon az uniós forrásokat is veszélyezteti az a tolvajszellem, amit a szélhámos milliárdosok szabadítottak az országra - véli a Fidesz helyettes szóvivője, Cser-Palkovics András.

feol.hu

Cser-Palkovics az MSZP Pest megyei Területi Szövetsége elnökhelyettesének szavaira reagált, aki szerint nem elbizonytalanítani kell az EU-forrásokra pályázó önkormányzatokat, civil szervezeteket és cégeket, hanem erősíteni őket abban, hogy folytatódjanak a beruházások.

"Magyarországon az uniós forrásokat is veszélyezteti az a tolvajszellem, amit a szélhámos milliárdosok szabadítottak ránk, a spekulánsok és ügyeskedők, akik őszödi módszerekkel, hazugságokkal, megtévesztéssel, trükkök százaival, adatok és dokumentumok meghamisításával ráteszik a kezüket a közvagyonra, az európai uniós forrásokra és az adófizetőktől beszedett forintokra" - írta Cser-Palkovics András az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.
Hozzátette: így szerezték a vagyonukat, így szerezték és tartották meg a politikai hatalmat is. "Erre azonban immár az egész ország azt mondja: elég!"
    
Nem elbizonytalanítani kell az európai uniós forrásokra pályázó önkormányzatokat, civil szervezeteket és cégeket, hanem meg kell erősíteni őket abban, hogy a válság idején is folytatódjanak a beruházások - közölte csütörtökön Varjú László. Az MSZP Pest megyei Területi Szövetségének elnökhelyettese e szavakkal arra reagált, hogy Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke egy lapinterjúban arról beszélt: meg kell vizsgálni, fenntarthatók lesznek-e a már elindított nagyberuházások.
    
A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: a válság idején kifejezetten fontos, hogy továbbvigyék a beruházásokat, amelyek hozzájárulnak a munkahelyek megőrzéséhez, és újakat teremtenek. Nem leállításról, hanem továbbfejlesztésről kell beszélni - jegyezte meg, majd beszámolt arról is, hogy a kormány szerdán döntött Veszprém, Tatabánya és Dunaújváros városközpontjának fejlesztéséről, amelyre mintegy négymilliárd forint támogatást ítélt oda.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!