Belföld

2009.04.23. 18:46

Budapestre szállítják Magyarosi holttestét

FMH - Budapestre szállítják az erdélyi Magyarosi Árpád földi maradványait, amint lezárulnak a jogi formaságok - közölte Juan Carlos Becerra, a Románia perui konzulátusa által fogadott ügyvéd.

feol.hu

Becerra az El Deber című bolíviai újságnak elmondta, hogy már beszerezte a halotti bizonyítványt, most egyeztet a légi szállításhoz szükséges speciális koporsó árának kifizetéséről, és kérelmeznie kell a bolíviai rendőrség kábítószer-ellenes ügyosztályának részéről az ellenőrzést. "Úgy véljük, hogy hétfőre minden befejeződik" - mondta az ügyvéd.
A holttest elszállításáról Románia perui nagykövetségéről érkezett kérelem. A híresztelésekkel ellentétben Magyarosi édesanyja nem utazik Santa Cruzba a helyi újság állítása szerint. 
A bolíviai hatóságok a múlt héten csütörtökön jelentették be, hogy felszámoltak egy "terrorista csoportot", amelynek tagjai meg akarták ölni Evo Morales elnököt. Kommandósok a helyi ellenzék fellegvárának számító Santa Cruz egyik szállodájában lelőtték a bolíviai születésű, bolíviai-magyar-horvát állampolgárságú Rózsa Flores Eduardót, az erdélyi Szovátáról származó Magyarosi Árpádot és az ír Michael Martin Dwyert. Az akció során őrizetbe vették a magyar állampolgársággal rendelkező Tóásó Elődöt, valamint a bolíviai-horvát állampolgár Mario Tadicot.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!