Belföld

2009.04.23. 16:01

Almássy Kornél polgári pert indít Dávid Ibolya ellen

Budapest - Polgári peres eljárást kezdeményezett Dávid Ibolya, az MDF elnöke ellen csütörtökön Almássy Kornél független országgyűlési képviselő, volt MDF alelnök; erről a politikus közleményben tájékoztatta az MTI-t.

feol.hu

"Polgári peres eljárást kezdeményeztem Dávid Ibolya ellen személyi jogaim megsértése miatt, miután a magánvádas büntetőügyben korábbi ígéretét megszegve (...) a szocialisták és saját frakciója szavazatai mögé bújt, aminek köszönhetően a Parlament nem függesztette fel a mentelmi jogát" - fogalmaz csütörtöki közleményében a politikus.
Azt írja: "ebben is összejátszottak a szocialistákkal, így a felfüggesztés elmaradt. A szavazáson nem volt jelen, tehát a felfüggesztést nem szavazta meg, korábbi ígérete ellenére Dávid Ibolya sem".
Az Országgyűlés februárban 135 igen szavazattal, 204 ellenében, nyolc tartózkodással utasította el Dávid Ibolya mentelmi jogának felfüggesztését az ellene kezdeményezett magánvádas ügyben.
Almássy Kornél a közleményben emlékeztet arra, hogy tavaly feljelentést tett Dávid Ibolya ellen aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett, jelenős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt.
Ennek előzménye, hogy az MDF elnöke szeptember 12-én egy sajtótájékoztatón egy CD felmutatásával - amely egy hangfelvételt tartalmazott - bűncselekményre elkövetésére utalt, amellyel Almássy Kornélt hozta összefüggésbe és azt mondta, méltatlan ember egy demokratikus parlamentben az, aki ilyen eszközöket maga igénybe vesz vagy támogat.
Almássy Kornél akkor azt mondta, Dávid Ibolya a becsületébe gázolt, amikor az MDF tagságára "méltatlan embernek" nevezte. 
Mint ismert, Almássy Kornél elindult az MDF elnöki posztjáért, ám - mint mondta - a vele szemben állók közvetítők útján megzsarolták, arra akarták rávenni, hogy lépjen vissza az elnökjelöltségétől. Ezt végül meg is tette. Visszalépésének okairól korábban azt mondta, feleségét és az MDF mellette álló tagjait is többször megfenyegették. Ezt követően az MDF kizárta soraiból Almássy Kornélt.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!