Belföld

2009.02.18. 10:24

Zaklatta a fiútanulóit a fodrászmester

<b>Zalaegerszeg</b> - Kiskorú veszélyeztetése miatt jogerősen 1 év, végrehajtásában 3 esztendőre felfüggesztett börtönre ítélte és eltiltotta 7 évre a szakmai gyakorlati oktatásban való részvételtől a megyei bíróság kedden <i>Takács Tibor</i> zalaegerszegi fodrászmestert.

nincs nev

Ezzel a megyei bíróság helybenhagyta az elsőfokon szeptemberben kiszabott ítéletet, amely ellen az ügyész súlyosbításért, Takács Tibor (55) pedig felmentésért nyújtott be fellebbezést - közölte a Zalai Hírlap

A zalaegerszegi fodrászmestert azért marasztalták el, mert molesztálta a gyakorlaton üzletében dolgozó három fiú tanulóját. Ez 2006 január végén, február elején kezdődött.  Például fésűjével gyakran megütötte a tanulófiúk fenekét, combját, majd ruhán keresztül a nemi szervüket markolta meg.  A diákok 2006. novemberig tűrték a férfi tolakodását. Mivel a zaklatások szinte mindennapossá válták, ekkor már jelezték az iskolában a történteket, és otthagyták a gyakorlati foglalkozást. 

A fodrászmester a fiúk által elmondottakat igyekezett cáfolni, és bosszújuknak beállítani, ám ezt nem tudta alátámasztani. Emellett igazságügyi pszichológus-szakértő is igazolta a három kamasznál, hogy lelki sérüléseik hátterében az átélt élmények, oktatójuk homoszexuális közeledése húzódhat. A vizsgálat megerősítette náluk a szexuális frusztrációt és traumát.  Mivel Takács Tibor magatartásával sértette a rábízott fiatalok erkölcsi fejlődését, ezért megvalósította kiskorú veszélyeztetésének bűntettét. 

Kedden a fodrászmester védője arról beszélt, hogy pusztán a diákok fantáziájának a terméke a történet. E mögött nem zárható ki az esetleges kártérítés szándéka sem. S úgy látja, a bűnösség nem bizonyosodott be kétséget kizáró módon. Az ügyész az ítélet súlyosbítását kérte, indítványozta a hosszabb tartamú felfüggesztett szabadságvesztést. Emellett indokoltnak látta, hogy szakmai gyakorlati oktatásból végleg zárják ki a fodrászmestert.  

A megyei bíróság azonban megalapozottnak találta az elsőfokú ítéletet. 

Az ügy további részleteit elolvashatja a Zalai Hírlapon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!