Belföld

2009.02.21. 03:29

Cozmát profik szúrták le

<strong>Veszprém</strong> - Marian Cozmát célirányos szúrásokkal profi módon szinte kivégezték - közölte egy hazai internetes portál, hivatkozva a hatósági boncolási jegyzőkönyvre. Tegnap ugyanakkor mergerősített rendőri kísérettel meghozták a korábban Ausztriában kiadatási őrzet-ben lévő R. Sándort és N. Győzőt.

Napló Online

Marian Cozma boncolását, mint minden idegenkezűséget felvető esetben, a rendőrség szakemberei végezték el. A megyei kórház patológusai a jegyzőkönyvbe nem kaphattak betekintést, sőt az intézmény fő-igazgatója sem. A boncolási jegyzőkönyvből valószínűleg a rendőrség szivárogtathatott ki részleteket, az kerülhetett fel az internetre.

Nem kívánt nyilatkozni a boncolással kapcsolatban az interneten megjelent igazságügyi orvos szakértői véleménnyről Váradi Piroska, a megyei főkapitányság szóvivője. Annyit mondott, a szakértői vélemény a nyomozás fontos eleme, ezért erről nem kíván a rendőrség tájékoztatni.

A korábban Ausztriában kiadatási őrzetben lévő R. Sándort és N. Győzőt az osztrák rendőrök pénteken reggel a hegyeshalmi határátkelőhelynél adták át magyar kollégáiknak. Ausztriában, az A2-es autópályán elfogott két férfit még csütörtökön este elszállították Grazból, ahol addig a kiadatási őrizetüket töltötték.

Marian Cozmát, az MKB Veszprém játékosát február 8-án szúrták le egy veszprémi szórakozóhelyen. Csapattársai, Ivan Pesic és Zarko Sesum életveszélyesen megsérültek: Pesicnek az egyik veséjét el kellett távolítani, Sesum pedig arckoponyatörést szenvedett. Sesum már korábban hazamehetett, Pesic pénteken hagyta el a kórházat.

Az ügyben eddig összesen öt gyanúsított van rács mögött. Az eset után körözött enyingi Sz. Iván a bűncselekmény után négy nappal adta fel magát. Ügyvédje, a székesfehérvári Drescher Ivor aznap azt nyilatkozta, hogy védence - nem először látja el jogi képviseletét - részletes vallomást tett, amelyben elismer garázda jellegű bűncselekményt, azt viszont tagadja, hogy súlyos, illetve életveszélyes sérülést okozott volna a sportolóknak, s a gyilkosságban sem vett részt. P. Gábort kedden Budapesten, B. Csabát pedig szerdán fogták el Zalaegerszegen. Utóbbi gyanúsítottat a veszprémi bíróság pénteken előzetes letartóztatásba helyezte. A rendőrség a nyomozás érdekében sem arról, hogy mivel gyanúsítják, sem arról, hogy milyen vallomást tett, nem közölt információt. A gyanúsított védőügyvédje sem nyilatkozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!