Belföld

2009.01.26. 03:29

Családi tragédia állt a baleset hátterében

<b>FMH</b>- Szombaton reggel negyed nyolckor kaptuk a hírt: súlyos bal-eset történt a 62-es főúton, Perkáta és Dunaújváros között, Dunaújvárostól mintegy 10 kilométerre. Akkor még nem sejtettük, milyen családi tragédia áll a háttérben.

Fejér Megyei Hírlap

Kőszállító kamion ütközött egy személyautóval. Mindkét jármű az árokba borult, a VW Golf kigyulladt, vezetője bennégett az autóban, a nyerges vontató sofőrje könnyebben sérült.

A helyszínre érkezésünkkor - néhány perccel 9 óra előtt - szembetalálkoztunk a forrónyomos rendőrök Fehérvár felé száguldó autójával. Hogy ők miért is jelentek meg a baleset helyszínén, arra a korábbi történések adtak magyarázatot, ám ne szaladjunk a dolgok elébe.


Az útlezárás órákig tartott

A baleset a hangospusztai bekötőúttól pár méterre történt, hat óra után pár perccel. A Dunaújváros és Perkáta felől érkező, és a baleset miatti útzár következtében hosszú sorban álló járművek vezetői közül többen még látták, hogy a Golf hatalmas lánggal égett. Néhányan próbálták poroltóikkal eloltani, de ez végül csak az eset után mintegy 20 perccel kiérkező dunaújvárosi tűzoltóknak sikerült.

- Borzalmas tűz volt, ilyet még nem láttam - mondta egy sofőr, majd érdeklődésünkre hozzátette: - A kőszállító teherautó sofőrje zúzódásokkal kecmergett ki a vezetőfülkéből. 

A kiérkező rendőröknek is elmondta a kőszállító sofőrje, hogy a szembejövő Golfot a köd miatt csak akkor vette észre, amikor már csak 5-10 méterre voltak egymástól, s az ütközést azért sem tudta elkerülni, mert a nagy sebességgel jövő autó vezetője az utolsó pillanatban változtatott irányt, mintha szándékosan akart volna nekimenni.

A karéjban álló többi sofőr bólogatott, egyikük hozzánk fordult: - Adjanak már pár szál cigit, hat óra óta az egész készletem kifogyott, és ki tudja, meddig kell még várni... - Aztán odasúgta: - Az előbb itt voltak a forrónyomosok, valami gyilkosság történt Rácalmáson, állítólag a Golf sofőrje volt a tettes.

A rendőrségi helyszínelőkön kívül igazságügyi gépjármű szakértő is vizsgálódott, fényképeket készített a ki-égett Golfról és az árokba borult kőszállítóról.

- Egyelőre csak feltevéseink vannak, az adatok kiértékelése később történik - mondta a neve elhallgatását kérő férfi. Hasonlóan nyilatkozott a helyszínelők parancsnoka, kérve: várjuk meg, amíg jelentését leadja a szóvivőnek, tőle érdeklődjünk.

R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense érdeklődésünkre szombat délelőtt még nem tudta megerősíteni, hogy a baleset összefüggésben van a rácalmási tragédiával, melynek során meghalt egy gyermek. Később kiderült, hogy a Golfban bennégett 51 éves férfi az apja volt a kisfiúnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!