Belföld

2009.01.30. 03:26

A településőrök munkája szükséges

<b>FMH</b> - Közcélú foglalkoztatással és közmunka program keretében is alkalmazott állástalanokat az önkormányzat Sáros-don. A béreket állami normatíva és a munkaügyi központ fedezte.

Fejér Megyei Hírlap

A megye hátrányos helyzetű térségében gyakran az is segítséget jelent, ha közcélú és közmunka program keretében alkalmaznak néhány állástalant az önkormányzatok. Sárosdon a tavalyi évben sikerült munkalehetőséget biztosítani hosszabb-rövidebb időszakokra több helyi munkanélküli lakosnak. Közcélú alkalmazottként öt-öt fővel dolgozott tavasszal és ősszel két-két hónapon át az önkormányzat. Az ő bérüket teljes egészében az e célra kapott állami normatíva fedezte. A Közép-dunántúli Regionális Munkaügyi Központtal kötött szerződés alapján öt főt sikerült alkalmazni közhasznú munkára három hónapra a nyári időszakban. Fő feladatuk a parlagfű-mentesítés volt. A bérük 90 százalékát kapta meg az önkormányzat. A településőri szolgálat május 1-jétől működött két fővel december 31-éig a munkaügyi központ 90 százalékos támogatásával. A szolgálat közös elképzelés volt a megyei önkormányzat, öt település (Sárosd, Cece, Sárkeresz-túr, Káloz, Mezőfalva), valamint a munkaügyi központ között. Ezeken a településeken ugyanis nagyon sok probléma van a közbiztonsággal, és mivel több rendőrt nem tud biztosítani a kapitányság, ezért vetődött fel ez a megoldás. Úgy tapasztalták, és a rendőrségnek is az volt a véleménye, hogy csökkent a közrend elleni bűncselekmények száma. Az elkövetések nagy része arra az időszakra esett, amikor már sem a polgárőrök, sem a településőrök nem voltak szolgálatban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!