Belföld

2008.12.15. 11:01

Bővülő sztrájk: leállások, akadozások a közlekedésben

<b>Budapest</b> - Szinte teljesen leállt a vasúti közlekedés az országban a szakszervezetek sztrájkja miatt. Ferihegyen a helyzet hullámzó. A BKV már biztosan sztrájkol csütörtökön.

Fejér Tamás

Nemcsak a nemzetközi vonatok, hanem az intercityk sem járnak. Több vidéki vasútállomásról elindítottak egy-egy vonatot, ám ezek sem tudtak rendesen közlekedni. Volt, ahol a vonatnak végleg meg kellett állnia, mert az egyetlen váltó is sztrájkolt. 

Sok helyen a Volán plusz járatokat indított a vonatok helyett. 

Hétfő délután három órára hirdettek meg tárgyalásokat a szakszervezetek és a MÁV vezetői, ám egyik fél sem hajlandó engedni. 

Sztrájk lesz csütörtökön a BKV-nál is hajnali fél 5 és 13 óra között. Azonban csupán a buszos szakszervezetek szüntetik be a munkát. A metró, a villamos és a HÉV jár majd. Nem tudták ugyanis hétfőre sem megszerezni a garanciát az anyagi problémák megoldására. 

Ferihegyen is tart a sztrájk, továbbra is csak a 2B terminál üzemel. Reggel ugyan elindult a forgalom, a délelőtt folyamán azonban újra fel kellett függeszteni az utasfelvételt, mert a biztonsági kapuknál nagy tömeg torlódott fel. Hétfőn a Malév 12 járata nem indul. A többi járat körülbelül fél órát késik - értesült a déli Híradó tudósítója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!