Belföld

2008.10.20. 06:24

Új rendőrségi taktika a hosszú hétvégén

<b>Budapest</b> - A rendőrség taktikát vált az október 22. és 25. közötti időszakban Budapesten. Csaknem nyolcvan különféle rendezvényt jelentettek be eddig a hosszú hétvégére.

nincs nev

A rendőrség szerint a dugókon kívül rendkívüli eseményekre is készülni kell a hét második felében. A Népszabadság szerint természetesen vannak olyan csoportok, amelyek kifejezetten a balhé kedvéért vonulnának az utcára. A futballhuligánok például különösebb politikai motiváció nélkül szintén rendbontásra készülnek. Ehhez két-háromezer rendőr áll majd készenlétben. 

A többnyire szélsőséges csoportok 23-án a korábbiakhoz képest több helyszínen tartanak rendezvényeket, ami az erők tudatos megosztását kívánja. Rendőrségi források megerősítették, nem kizárt, hogy minderre az eddigiekhez képest új módszerekkel válaszolnak – írja a Világgazdaság Online. 

Más államoktól vennék a mintát: a rendbontókat a tervek szerint bekerítik, majd igazoltatnak. Akit konkrét törvénysértés elkövetésével gyanúsítanak, azt azonnal őrizetbe veszik. 

Ez a megoldás nem biztos, hogy megfelelne a hazai szabályozásnak, ugyanis a gyülekezési törvény szerint a jogellenes tüntetés feloszlatását figyelmeztetésnek kell megelőznie. A törvény azt is kimondja, hogy a szabad elvonulás feltételeit is biztosítani kell.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!