Belföld

2008.08.01. 12:30

<u>Vizsgálják a baleset körülményeit</u>

<b>Kiskunlacháza</b> - Nemzetközi bizottság alakul, hogy kiderítse, miért zuhant le csütörtökön a mentőhelikopter Pest megyében. A baleset körülményeinek kivizsgálásában részt vesz a helikoptert gyártó német cég, a hajtóművet gyártó francia cég és az osztrák üzemeltető cég képviselője és szakértője. A helikoptert péntek délután vizsgálják meg.

Parall Bálint

Az Origo beszámolója szerint a külföldi szakemberek a déli órákban érkeztek Budapestre és az ily módon kiegészült nemzetközi szakmai vizsgálóbizottság kora délután megtartotta első ülését. A baleset helyszínén a roncs őrizet alatt, változatlan állapotban várja a szakembereket. 

A mentőhelikopter Paksról Budapestre tartott egy kétéves égési sérült kisfiúval és édesanyjával, valamint egy ápolóval és egy orvossal, amikor kényszerleszállást kellett végrehajtania a pilótának. Eközben zuhant a Kiskunlacháza és Apajpuszta közötti learatott gabonatábla közepére. 

A balesetben az ápoló életét vesztette, a pilóta életveszélyes állapotban van, éjszaka több műtétet is végrehajtottak rajta. A balesetben töréseket szenvedett mentőorvos jobban van, és teljesen megfelelő, stabil a gépen szállított kétéves kisfiú édesanyjának állapota is, aki szintén töréseket szenvedett. A kisfiú a balesetben nem szenvedett további sérüléseket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!