Belföld

2008.05.06. 13:11

<u>Pálinkás József lett az MTA elnöke</u>

<b>Budapest</b> - Az Orbán-kormány volt oktatási miniszterét, <em>Pálinkás Józsefet</em> választották a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnökévé. Megbízatása három évre szól.

nincs nev

Pálinkás József akadémikus, a Debreceni Egyetem Tudományegyetemi Kara dékánja az MTA 178. közgyűlésén 276 szavazatot kapott a 476-ból – közli az Index.hu. A másik két elnökjelölt, Somlyódy László akadémikus, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vízi Közmű és Környezetmérnöki Tanszékének tanszékvezető egyetemi tanára 165, Roska Tamás akadémikus, az MTA Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézetének kutatóprofesszora, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai Karának alapító dékánja 31 szavazatot kapott. 

Az elnöki és főtitkári beszámolók vitája és elfogadása után az MTA 178. közgyűlése keddi munkanapján felmentette tisztségviselőit. A közgyűlés zárt üléssel folytatta munkáját, amelyen a jelölőbizottságok előterjesztése alapján szavaznak a következő ciklus tisztviselőiről. 

Pálinkás József beszédében hangsúlyozta, hogy elsősorban a mezőgazdaság, az élelmiszertermelés, az élelmiszerbiztonság, a gyógyszeripar, a géntechnológia, vagy az éghajlatváltozás területére kell odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!