Belföld

2008.02.05. 11:27

<u>A bizottság nyújtja be az indítványokat</u>

<b>Budapest</b> - Évadnyitó frakcióülést tartott hétfőn az MSZP. A képviselők megállapodtak a biztosítási törvényhez benyújtandó módosító indítványokról.

nincs nev

A szocialista képviselőcsoport úgy döntött, hogy a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal kapcsolatban nem nyújtanak be módosító indítványt, a többi 12 módosító indítványt az egészségügyi bizottság fogja benyújtani. 

Kökény Mihály, szocialista egészségügyi szakpolitikus az ülést követően arról számolt be, hogy az egészségbiztosítási pénztárak 2009. február 1-jével indulnak el, s az eredeti elképzeléssel ellentétben, ezt megelőzően nem lesz tagtoborzási időszak – közli az Origo.hu. A besoroláskor a területi elv fog érvényesülni, majd ezt követően 2009 tavaszán kerül sor az első pénztárváltási időszakra. 

A szocialista frakció nem hagyta jóvá annak a két képviselőnek a kérését, akik szerették volna kivonni magukat az egészségbiztosítási törvény zárószavazása alól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!