Belföld

2007.01.10. 03:28

Talányos az ügyvéd halála

Székesfehérvár - Az országos média összefüggésekről számol be a Prikkel házaspár és Fekti Antal ügyvéd haláláról. A Fekti család szerint több információ elferdítve jelent meg.

Bognár Máté

Valóban furcsa egybeesést találhatunk a Prikkel házaspár és Fekti Antal ügyvéd halálával kapcsolatban. A Mezőszilasról eltűnt házaspár kiégett kocsiját január 4-én Igar határában találták meg a rendő-rök, benne - vélhetően - emberi csontokkal. A székesfehérvári ügyvéd lángoló kocsijához pedig január 2-án riasztották a tűzoltókat. Talán ennek a párhuzamosságnak tudható be, hogy az országos médiában szárnyra kelt a hír: nem öngyilkos lett Fekti Antal, hanem Prikkelék ügyvédjeként kellett meghalnia.

A család értetlenül áll az eset előtt. Az özvegy számára megmagyarázhatatlan, ami január 2-án férjével történt, mégsem igaz az, amire több újság és tévé hivatkozik, hogy emiatt saját nyomozásba kezdett volna, mi több, valójában nem nyilatkoztak senkinek. Lapunknak azonban elmondta, hogy együtt ünnepelték a karácsonyt, búcsúztatták az óévet, és azon a keddi reggelen férje ugyanúgy indult munkába, mint máskor szokott. Öngyikossági szándéknak nyomát sem fedezte fel rajta. Ugyanakkor férje munkájáról, folyamatban lévő ügyeiről soha semmit nem beszélt, hiszen erre kötelezte őt az ügyvédi titoktartás. Viselkedésén azonban nem érezte, hogy veszélyben érezné magát, és azt sem említette, hogy fenyegetést kapott volna. (Munkája során korábban volt erre is példa, ezekről beszélt otthon, de komolyabban nem foglalkozott velük.)

Fekti Ákos, Fekti Antal fia jogászként többször beszélt édesapjával ügyvédi munkájáról, de kizárólag szakmai alapon, nevek említése nélkül, de nem azonosítható be számára egyik eset sem a Prikkel ügy kapcsán. A fiú azt mondja, koraiak még a találgatások, édesapja két kollégája kapta meg az iroda kulcsait, az ő dolguk lesz, hogy feldolgozzák annak a körülbelül kétszáz ügynek az aktáját, amin édesapja az elmúlt napokig dolgozott. Az igazság talán ezekből fog kiderülni.

A helyszínen tapasztalt nyomok és körülmények alapján nagy valószínűséggel megállapítható: a tüzet nem a jármű műszaki meghibásodása okozta - mondta lapunknak tegnap Vén Norbert tűzoltó őrnagy, a fehérvári tűzoltóság tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetője. Január 3-ai számunkban Mihály István tűzoltó százados elmondta: az autó utastere égett, az elhunyt a vezetőülésben ült, az anyósülésnél egy lefelé fordított benzineskannát találtak. A rendőrség közigazgatási eljárást indított az ügyben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!