Belföld

2007.01.22. 03:29

Kórházmentő akarat

Mór - A korábbi megállapodással ellentétben a kialkudott ötven aktív ágyat mégsem kapná meg a móri kórház. Erről értesülve kormánypárti és ellenzéki politikusok is részt vettek a kórház-rendelőintézet előtt tegnap megtartott demonstráción.

Kovalcsik Katalin

Langhmár István, az önkormányzat szociális és egészségügyi bizottságának elnöke beszédében elmondta: megdöbbenve tapasztalták, hogy Molnár Lajos egészségügyi miniszter a Regionális Egészségügyi Tanács döntését felülbírálva új egyezséget kínált arról, amelyről már megegyeztek. Szerinte a helyzet kritikus, újabb tárgyalásokat kell folytatni az ötven éve működő intézmény megmentéséért. Kelemen Levente, a Mór Város Jövőjéért Egyesület képviselője kijelentette, ha megszűnik a kórház, feljelentést fog kezdeményezni a kormány ellen minden esetben, ha az intézmény hiánya vezet maradandó sérüléshez. Keleti György országgyűlési képviselő a kisbéri kórházzal való együttműködésre biztatott. A képviselő javaslatát hangos bekiabálások szakították félbe, a tömeg az önálló móri kórház fontosságát hangsúlyozta. A megyeszékhelyeket a halálútként elhíresült 81-es út köti össze, ami komoly aggodalomra ad okot, amennyiben megszűnnek a kisebb kórházak. Csernavölgyi István, az intézmény orvos-igazgatója kifejtette, hogy veszélybe került a kisbéri, komáromi és móri kórházak betegellátása, ami 120 ezer embert érint. A három település kórházai 139 aktív ágyat szétoszthattak volna, ám ezt a Regionális Egészségügyi Tanács elutasította, mert korábban nem ebben egyeztek meg. Fenyves Péter móri polgármester elmondta: ha kell, élőlánccal tiltakoznak az intézmény bezárása ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!