Belföld

2007.01.30. 03:29

A földügy új bástyája

Székesfehérvár - Közel 200 millió forintba került a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar új épületszárnya. Februárban a Budai úti laktanyaépület rekonstrukciója is megkezdődik, mely földügyi, térinformatkai tudásközpont is lesz.

Házi Péter

- Idén ünnepeljük a megalakulás negyvenötödik, az egyetemhez tartozás harmincötödik évfordulóját, az évtizedek alatt négyezer földmérőt, földrendezőt, ingatlannyilvántartási szakembert adtunk az országnak. Állandóan igazodtunk az új elvárásokhoz, a létszámnövekedséhez: volt, hogy az éttermünket, a tanulószobákat kellett előadóteremmé átalakítanunk - emlékezett vissza Márkus Béla, a kar dékánja.

A humánerőforrás operatív program felsőoktatási intézményeknek szóló kiírásán összefogásban indultak a régió felsőoktatási intézményei, ennek részeként nyert a Geo 156 milliós támogatást, melyet a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium egészített ki majd 200 millióra. Ennek köszönhetően mostantól egy korszerű informatikai eszközökkel felszerelt nagyelőadó és két informatikai labor segíti az elméleti, geodéziai mérőterem pedig a gyakorlati oktatást.

- Az összefogás szép példája a megvalósult korszerű épület, hiszen a felsőoktatási konzorcium éppen azzal a céllal jött létre, hogy integrálja a a felsőoktatási intézményekben rejlő tudást. Ez segíthet abban, hogy a város erős gazdasága gyakorlati módszerekben is képzett szakembereket kapjon - mondta Warvasovszky Tihamér polgármester.

- Székesfehérvár évtizedes vágya az egyetemi szintű képzés, amelnek megvalósításáért köszönet illeti a Nyugat-magyarországi Egyetemet s a fehérvári kar összes oktatóját, hallgatóját - tette hozzá Balsay István, a megyei közgyűlés alelnöke.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!