Belföld

2009.07.08. 18:01

180 milliót költött a BKV az elektronikus jegyrendszer bevezetésére - hova lett a pénz?

Budapest - Eddig 180 millió forintot költött a BKV az elektronikus jegyrendszerre, a 2006-ra ígért fejlesztés azonban a mai napig nem valósult meg - hangzott el az RTL Klub szerda esti híradójában.

feol.hu

A kereskedelmi televízió hírműsora emlékeztetett rá: Demszky Gábor főpolgármester 2004-ben Aba Botonddal, a BKV akkori vezérigazgatójával közösen jelentette be, hogy elektronikus jegyrendszer lesz a BKV járatain 2006-tól. Mint felidézték, Aba Botond akkor azt mondta, a teljes BKV-hálózatra kiterjedő rendszer 12-13 milliárd forintba kerül majd. 

A BKV chipkártyákat akart bevezetni, először a felújított 2-es metró vonalán, azonban a többmilliárdos fejlesztés azóta sem valósult meg - hangzott el a műsorban. Hozzátették: ennek ellenére a BKV 180 millió forintot fizetett ki ügyvédeknek, szakértőknek és tanácsadóknak. 

A kifizetésekről készített kimutatásból kiemelték, hogy van 33 millió forintos, 9,2 millió forintos és egy 16 millió forintos tétel, és nagyon sok 3-4 millió forint közötti összeg. A hírműsor elért két, a listán szereplő céget, ők azt mondták, a közbeszerzésben és a később érvénytelenített pályáztatásban vettek részt. A műsor ugyancsak az elektronikus jegyrendszerrel összefüggésben kifizetett összegek kimutatásából idézve közölte: a BKV több mint 3 millió forintot fizetett ki utazási költségekre.
    A műsor szerette volna megtudni a BKV-tól, hogy megérte-e 180 millió forintot kifizeti, de senki nem állt  a kamera elé.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!