Baracska

2016.12.29. 06:28

Tornaterem épül jövőre - Községi ünnep a templomban

Baracska - A hagyományokhoz híven a katolikus templomban tartották a községi karácsonyi ünnepséget. Az általános iskolások adtak műsort, fellépett a Dráma klub, a polgármester bejelentést tett.

Zsohár Melinda

A Kozma Ferenc Általános Iskola műsora és a helyi közélet szereplőinek köszöntői évek óta jelentős eseménynek számítanak, s nemcsak a katolikusok körében. A világi és az egyházi ünneplés fonódik össze ilyenkor, zsúfolásig megtelik a templom.

Karácsonyi műsor a katolikus templomban

Betlehemes játék

Így történt idén is. A csengőszó után Kárpáthegyi Józsefné iskolaigazgató köszöntötte a közönséget, majd gyerekek és felnőttek muzsikáltak, s a katolikus és a református közösségi kórusok énekeltek.

Iskolai énekkar

A Dráma klub két tagja, Kupi Gerda és Császár Roland a nagy sikert aratott Szépség és Szörnyeteg betétdalát adták elő. Tóth Béla plébános köszöntőjét Becsei Andrásné alpolgármester követte, s ajándékkal jutalmazta „Az én falum 20 év múlva" című rajzpályázatra benyújtott alkotásokat.

Boriszov Zoltán polgármester

Boriszov Zoltán polgármester köszöntőjében jelentette be a hírt: a kormány határozata alapján Baracska község a Kozma Ferenc Általános Iskola fejlesztésére, tornaterem építésére 270 millió forintos támogatást kap. A régi épület födémszerkezetét életveszélyesnek nyilvánították két éve, s mivel itt található a tornaszoba, igen megnehezítette a testnevelés oktatását.

A Baracskai dalkör a faluházban
Fotó: Szántó Andrea

A faluháznál a templomi műsor után a Baracskai dalkör karácsonyi dalokat énekelt, az önkormányzat pedig megvendégelte a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!